Túrós spenót torta – a sulikezdéshez
A spenót magas vastartalma miatt a legjobb zöldségek egyike fáradékonyság ellen. Gyakran előfordul az iskolai menzákon is főzelék formájában, a gyerekek többsége azonban nem kedveli.Mi most megpróbáljuk megszerettetni egy nagyon finom süti formájában.Így biztosan elfogy!
Hozzávalók:
Tészta:
22 deka liszt
1 deci víz
50 ml olaj
pici só
Töltelék :
50 deka spenót
20 deka feta sajt
15-20 deka túró
1 deci tejföl
1 deci tej
4 tojás
Elkészítés:
Az tészta hozzávalóiból lágy,nyújtható tésztát gyúrunk. A tésztaformába tesszük és nehezék segítségével 18o fokon kb.1o percig sütjük.
Közben megpároljuk a spenótot, majd a félig sült tésztára helyezzük, és rámorzsoljuk a túrót. A fetát, a tejfölt, a tojásokat,és a tejet jól összedolgozzuk, és a túrós paraj tetejére öntjük. Visszatoljuk a sütőbe még 4o percre.
A spenótot némi gomba társaságában, már felhasználtuk egy remek hús nélküli lasagnehoz is! Emlékeztek még a receptjére?
Hozzászólás zárolva.