Túróval töltött padlizsántekercsek – egy könnyed vacsora
A padlizsánt és a tejfölös túrót külön is imádom, ezért arra gondoltam, mi lenne, ha összehoznám őket? Így jött létre ez a fantasztikus ízhatású együttes, amely akár a diétások, vegetáriánusok kedvence is lehet. De egy kis natúr csirkemell társaként is kitűnő!
Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
1dl olívaolaj
só, bors, rozmaring
Töltelék:
25 deka túró
1 kk őrölt paprika
1 kanál tejföl
só, bors, fűszerek
1 közepes fej reszelt vöröshagyma
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük és megsózzuk. A levet eresztett padlizsánt kb.15 perc után papírtörlővel szárazra töröljük. Az olívaolaj és a fűszerek keverékével mindkét oldalát megkenjük, és roston pár perc alatt mindkét oldalát megpirítani. (lehet teflonon is)
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, és még a meleg padlizsán szeletekbe betekerjük. Aki szereti, az kevés sajtot is reszelhet rá.
Ha a majonézes padlizsánkrémet még nem készítetted el, akkor itt az ideje! Pirítóssal isteni!
Hozzászólás zárolva.