Túróval töltött sült paprika – a különleges vacsora
A körözött nálam eddig mindig a friss piros vagy zöldpaprika tölteléke volt, eszembe se jutott így együtt a sütőbe dugni őket. Egy barátnőm tanácsára azonban megsütöttem, és azóta csak így készítem. Próbáld ki te is!
Hozzávalók (4 személyre)
- 25 deka túró
- 2 deci tejföl
- 1 kis fej vörös v. lilahagyma
- só, bors
- 8 darab piros, tölthető paprika
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, majd megtisztítjuk a magházuktól. A túrót, a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát,a csapott kiskanál sót és pirospaprikát összekeverjük, gyakorlatilag egy „hagyományos” körözöttet készítünk belőlük. Ezzel megtöltjük a paprikákat, és egy kenyér szelettel (amit méretre vágunk) zárjuk le. Előmelegített sütőben 2oo fokon mindkét oldalát kb 3o-3o percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.