Újhagymás-gombás karfiol kis kurkumával
Itt a hagymák szezonja, így az újhagymáé is, ami tele van B1-, B2- és C-vitaminnal meg rengeteg ásványi anyaggal. Nagyon hatásosan előzi meg az érelmeszesedést, és segíti az emésztést is. Igazán friss és nem hagyományos ételt készítettünk vele!
Hozzávalók
● 5 deka házi szalonna
● 1 fej karfiol
● 2 fej vöröshagyma
● 2 gerezd fokhagyma
● 20 deka csiperkegomba
● 1 piros kaliforniai paprika
● 1 evőkanál kókuszolaj
● 1 csokor újhagyma
● kevés reszelt parmezán sajt a tetejére
● kókuszolaj
● só, bors, kurkuma
Elkészítése
A hagymát, paprikát és a szalonnát vágjuk apróra, a gombát vékonyra szeleteljük, a karfiolt pedig szedjük szét rózsáira.
Először a szalonnakockákat dobjuk rá kókuszolajra, s amikor zsírt ereszt, mehet bele az apróra vágott vöröshagyma. Rövid dinsztelés után tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, paprikát, karfiolt és az újhagymát is. Fedő alatt pároljuk, s ha a karfiol már félig puha, mehet bele a gomba is. Ekkor már nem kell a fedő, hogy a gomba által eresztett lé elpárologjon. Legvégül tegyük hozzá a szétnyomott fokhagymákat, jól keverjük össze, és fűszerezzük ízlés szerint.
Tálaláskor szórjuk meg kevés reszelt parmezán sajttal. (Forrás: andió.biz)
● Készíthetjük rizzsel is, ugyanolyan finom, csak dúsabb, laktatóbb!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Zöldségekkel való munkához
számos ötletes eszközt találsz
az Életforma Shopban!
a
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.