Facebook hozzászólás
1 991

Vadas marhaszelet

A magyar konyha egyik közkedvelt étele, természetesen vadhúsból a legjobb, de be kell látnunk, vadhúshoz igencsak ritkán jutunk hozzá – már aki szereti egyáltalán a vadat. De marhából is nagyon-nagyon finom vadast lehet készíteni.

Vadas marha, Kép: knorr.hu
Kép: knorr.hu

Hozzávalók:
6-7 szelet marhacomb vagy fehérpecsenye
2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, egy darabka zeller
1 fej vöröshagyma
néhány szem egész bors, só, két babérlevél
1 evőkanál mustár
1 csapott evőkanál kristálycukor
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
pici zsiradék

Elkészítés:
A húst nem túl vékonyra szeletelem fel, a zöldségeket megtisztítom, hasábokra vágom. Nem kell nagyon apróra, a hússal együtt kell puhára főnie. A kuktában olajat hevítek, a húsok mindkét oldalát megkapatom rajta. Amikor mindnek van egy kis színe, szépen belepakolom az edénybe az összeset, hozzáadom a félbe vágott vöröshagymát, a zöldségeket, sót, egész borsot, babérlevelet, és annyi vizet öntök a húsra, hogy ellepje. A kuktában puhára párolom, aztán kiemelem a léből a hússzeleteket egy tányérra. A húslevest – mert fantasztikus húslevesünk keletkezett közben észrevétlenül – és a zöldségeket (természetesen a babérlevelet nem) a turmixgép poharába öntöm, szétturmixolom. Közben egy nagy lábasban olajat melegítek, a lisztből rántást készítek, majd hozzáöntöm a zöldségturmixot. Vigyázat, pöfög, köpköd! A rántással a szószt jól elkeverem, adok hozzá mustárt. Egy kislábasban a kristálycukrot borostyán barnára karamellizálom, felengedem egy gondolatnyi vízzel, felforralom és a szószhoz öntöm. Utoljára jön bele a tejföl, ekkor kell megkóstolni és utánízesíteni, ha szükséges. Vigyázzunk, ne tegyünk bele sok cukrot, nem az a cél, hogy a mártás édes legyen, hanem hogy a karamell és a mustár íze együttesen elkápráztassa az ízlelőbimbókat. A forró mártásba visszateszem a húsokat, átmelegítem, és akár zsemlegombóccal, akár spagettivel vagy makarónival tálalom.

A fácán és az aszalt szilva szerencsés találkozása
A vadételek közül a fácánt a legtöbben csak levesként ismerik. Következő receptünk azonban igazi vendégváró főétellé varázsolja ezt a színes szárnyast, amellyel minden vendégét lenyűgözheti!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!