Facebook hozzászólás
460

Vaddisznósült almával-szilvával

A nyár közepén sem szabad megfeledkeznünk a kiegyensúlyozott táplálkozásról, jöjjön tehát egy igazi húsétel a különleges ízek, zamatok szerelmeseinek!

Forrás: Pixabay

Hozzávalók:

1,2 kg kicsontozott vaddisznócomb,

10 deka szeletelt húsos szalonna,

4 nagy savanykás alma,

10 deka magozott aszalt szilva,

5 deka reszelt trappista sajt,

1 evőkanál mustár,

só, bors, olaj.

Elkészítése: a húst a közepén felszúrjuk, a résbe tömjük a vízben felpuhított aszalt szilvákat, majd a rést összetűzzük. Körbesózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal, körbekenjük a mustárral, sonkaszerűen megkötözzük, majd leöntjük 1 deci olajjal. Néhány órai állás után serpenyőben körben elősütjük, majd a sütőlével együtt egy nagyobb sütőedénybe tesszük, és lefedve puhára pároljuk. Közben az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, s a helyükre 1-1 kávéskanál reszelt sajtot, majd 1-1 szem szilvát teszünk.

A megpuhult húst beborítjuk a szalonnaszeletekkel, mellérakjuk a töltött almákat, együtt sütjük mintegy 15 percig, majd amikor a szalonna ropogósra sült, kivesszük. A szalonnát félretesszük, lefejtjük a zsineget a húsról, és tálra téve vékonyan felszeleteljük. Megöntözzük a leszűrt pecsenyelével, majd köré rakjuk az almákat.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!