Vaddisznósült almával-szilvával
A nyár közepén sem szabad megfeledkeznünk a kiegyensúlyozott táplálkozásról, jöjjön tehát egy igazi húsétel a különleges ízek, zamatok szerelmeseinek!
Hozzávalók:
1,2 kg kicsontozott vaddisznócomb,
10 deka szeletelt húsos szalonna,
4 nagy savanykás alma,
10 deka magozott aszalt szilva,
5 deka reszelt trappista sajt,
1 evőkanál mustár,
só, bors, olaj.
Elkészítése: a húst a közepén felszúrjuk, a résbe tömjük a vízben felpuhított aszalt szilvákat, majd a rést összetűzzük. Körbesózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal, körbekenjük a mustárral, sonkaszerűen megkötözzük, majd leöntjük 1 deci olajjal. Néhány órai állás után serpenyőben körben elősütjük, majd a sütőlével együtt egy nagyobb sütőedénybe tesszük, és lefedve puhára pároljuk. Közben az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, s a helyükre 1-1 kávéskanál reszelt sajtot, majd 1-1 szem szilvát teszünk.
A megpuhult húst beborítjuk a szalonnaszeletekkel, mellérakjuk a töltött almákat, együtt sütjük mintegy 15 percig, majd amikor a szalonna ropogósra sült, kivesszük. A szalonnát félretesszük, lefejtjük a zsineget a húsról, és tálra téve vékonyan felszeleteljük. Megöntözzük a leszűrt pecsenyelével, majd köré rakjuk az almákat.
Hozzászólás zárolva.