Vargabéles
Egy erdélyi szakácsnő alkotta meg állítólag e receptet, ami valójában tészta a tésztában. Sok túróval, mazsolával, vajjal, tojással készül, alul-fölül réteslap borítja.
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
30 dkg metélt tészta
50 dkg túró
4 darab tojás
10 dkg margarin
20 doboz porcukor
3 dkg mazsola
4 dl tejföl
1 csomag vaniliás cukor
ízlés szerint citromhéj
Elkészítés:
Egy közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, és belefektetjük a fele réteslapot. A metéltet kifőzzük, addig a hozzávalókat, túrót, tojássárgáját, porcukor 3/4 részét, mazsolát, tejfölt, vaníliát, citromhéjat összedolgozzuk, és végül beletesszük a tojások felvert habját,és a metéltet. A túrós masszát ráöntjük a réteslapra. Befedjük a maradék réteslappal, a maradék margarint felolvasztjuk, és a rétes tetejét megkenjük vele. Előmelegített sütőben 150 fokon szép pirosra sütjük. Tetejét a maradék porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás zárolva.