Villámgyors pikáns kukoricaleves
Ez a leves, ha csalunk egy kicsit, és konzervkukoricát használunk, tényleg pillanatok alatt elkészül. Persze friss zöldséggel azért még finomabb…
Hozzávalók
● fél póréhagyma
● 1 doboz konzervkukorica (vagy 4 cső frissen leszemezve)
● 1/2 liter víz
● 1/2 deci tejszín
● fél csokor friss koriander
● csilipor
● római kömény
● kevéske pirospaprika
● frissen facsart citromlé
● 1 evőkanál olívaolaj
● só, bors
Elkészítése
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és egy lábasban olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kukoricát, a vizet, a csiliport, a római köményt, a sót, borsot, és forraljuk fel. Ezután tegyük takarékra, és öntsük hozzá a tejszínt, majd forraljuk össze. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a koriander felét, a citromlevet és a pirospaprikát. Botmixerrel pürésítsük, amíg sűrű, de még egy kicsit darabos nem lesz. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet. Korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
● Ha van otthon, akkor sózáshoz érdemes a füstízű változatot használni.
● Egy jó kis leveshez elkél egy jó kis lábos. Ugyhogy most egy akciósan, jelentős árengedménnyel kapható edénykészletet ajánlunk, amelyben 2 lábas is van, így a készítendő adaghoz választhatunk edényt.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.