Facebook hozzászólás
298

Villámgyors pikáns kukoricaleves

Ez a leves, ha csalunk egy kicsit, és konzervkukoricát használunk, tényleg pillanatok alatt elkészül. Persze friss zöldséggel azért még finomabb…

Friss kukoricával még jobb, de munkásabb ez az étel
Kép:Pixabay

Hozzávalók
● fél póréhagyma
● 1 doboz konzervkukorica (vagy 4 cső frissen leszemezve)
● 1/2 liter víz
● 1/2 deci tejszín
● fél csokor friss koriander
● csilipor
● római kömény
● kevéske pirospaprika
● frissen facsart citromlé
● 1 evőkanál olívaolaj
● só, bors

Elkészítése
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és egy lábasban olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kukoricát, a vizet, a csiliport, a római köményt, a sót, borsot, és forraljuk fel. Ezután tegyük takarékra, és öntsük hozzá a tejszínt, majd forraljuk össze. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a koriander felét, a citromlevet és a pirospaprikát. Botmixerrel pürésítsük, amíg sűrű, de még egy kicsit darabos nem lesz. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet. Korianderlevéllel megszórva tálaljuk.

Életforma-tippek

Ha van otthon, akkor sózáshoz érdemes a füstízű változatot használni.

Egy jó kis leveshez elkél egy jó kis lábos. Ugyhogy most egy akciósan, jelentős árengedménnyel kapható edénykészletet ajánlunk, amelyben 2 lábas is van, így a készítendő adaghoz választhatunk edényt.

Persze az Életforma Shopban nem csak edénykészletek kaphatók a mostani akció keretén belül – merthogy többféle is van most –, hanem számos másféle praktikus és szép dolog is akciós, amely most, az ünnepekre készülődés során igencsak jól jöhet. Ezenkívül érdemes az újdonságok között is körülnézni, remek tippekre lelhetsz!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!