BORKÓSTOLÓ
Vincelléres, sokszínű Sopron
Egy jópofa fanatizmus és őrület kell ahhoz, hogy valaki helyt tudjon állni egy ilyen szerelemben. Ezt Molnár Tibor borász mondta nemrég a Wineglass Sajtóklubjában. A Vincellér Ház egyik több évtizedes múlttal rendelkező soproni pincészetének második generációhoz tartozó tagja a közelmúltban saját névvel lépett piacra. A csupa érdekesség között van például a hosszan héjon tartott, majdnem narancsos zöld veltelini vagy a spontán erjesztett zweigelt. Kalandos boros utazás jön!
A Wineglass Sajtóklub borkóstolóján találkoztam ezzel a gyönyörű könyvvel! Horváth Ferenc újságíró, a Soproni Téma főszerkesztője írta, a legtöbb fotót Filep István, az MTI munkatársa készítette. A kötet először 2005-ben jelent meg, de világörökségi területen azóta annyi minden történt, annyi fiatal borász tette le a névjegyét, hogy át kellett dolgozni azt. Aki belelapoz, egy nagyon izgalmas világba csöppen, és biztos kedvet kap egy soproni kékfrankoshoz!
[/bs-text][/vc_column][/vc_row]
Molnár Tibor és pincészete szerintem annak köszönheti sikerét, hogy következetesen dolgozik. Nemcsak a piaci igényeket figyeli, hanem a házon belüli, azaz a szőlészeti-pincészeti technológiák szigorú betartását és betartatását. …Hiszen gondoljunk csak bele: ha az osztrákok nem így álltak volna hozzá a borászathoz, nem itt tartanának! Ma már nem is jönnek át Sopronba egy pohár borra! Ebben persze a hazai piac védelme is benne van – no meg az osztrák minőség!
Hozzászólás zárolva.