Facebook hozzászólás
370

Virslis partifalatkák

Ha virslit használunk a konyhában, legyen szó bármilyen ételről, lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy a lehető legjobb minőségűt válasszuk. Érdemes mindig elolvasni a csomagoláson található információkat, nagyon hasznosak.

Virslis partifalatkák, Kép: Kard Éva
Kép: Kard Éva

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
40 dkg krumpli
20 dkg sajt (pl. parmezán, gouda…)
10 dkg liszt
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 marék bazsalikom
4 db jó minőségű virsli
kb. 2 dl étolaj a sütéshez

Elkészítés:
A virslit vágjuk fel kb. 1-1,5 cm-es darabokra.
A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak akkor vágjuk félbe, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
Szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le.
A lereszelt krumplit tegyük egy tálba, majd reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. (ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen)
A masszából csippentsünk le egy kisebb darabot, a tenyerünkbe kicsit lapogassuk el, majd helyezzünk rá egy virslidarabkát. Ezután formázzuk belő golyót, majd tegyük egy liszttel megszórt tálcára. A maradék masszával és virslivel is így járjunk el. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a golyókat, és kisebb hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra. A megsült golyókat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.

Samoza
Ha még több partiétel receptre van szükséged, nyugodtan válogass receptjeink közül, ha elég csak egy, akkor a samozát ajánljuk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!