Facebook hozzászólás
490

Virslivel töltött óriás krokett

Krokett gombócolás közben jutott eszembe, hogy jó lenne kicsit felpörgetni az eseményeket, csak fogyjon már el a tészta, így a maradék mennyiséget fél szál frankfurti virsli köré gyúrtam, mehet egy kis zsemlemorzsába, aztán lefagyasztottam. Jó lesz majd valamikor. Nos most jött el ez a pillanat. Elő a spéci töltött krokettekkel a fagyasztóból! Bő olajban arany barnára sütöttem és egy kis friss zöldséggel, ketchuppal, mustárral tálalva kész is a vacsora.

Virslis krokett, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
4 evőkanál liszt,
1 teáskanálnyi vaj,
só,
6 virsli
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítom, és sós vízben megfőzöm, majd összetöröm és kihűtöm. Hozzáadom a lisztet, sózom, majd a vajat is hozzákeverem és összegyúrom. A tésztát 12 részre osztom. Közben a virsliket kettőbe vágom. Minden darab tésztát kézzel ellapítok és a közepére teszek egy fél virslit, majd feltekerem, úgy, hogy a virsli vége se lógjon ki. Zsemlemorzsába hempergetem, forró bő olajban kisüthető azonnal, vagy lefagyasztható és később is felhasználható. Kata többi receptje itt.

Füstölt lazackrémes falatkák
Remek partifalat, különleges a hozzávalóktól, elkészítése nem bonyolult, és biztos sikert arathatunk vele, ha elkészítjük.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!