Facebook hozzászólás
623

Vörösboros eperleves

Olyan finom, hogy komolyan mondom, megéri a macerát az ősz, a tél, a hideg tavasz, csak azért, hogy eljöjjön a nyár, és ilyen eperlevest lehessen enni. Zamatos eperből érdemes dolgozni, az éretlen, se íze, se bűze típusún a vörösbor se fog segíteni.

Vörösboros eperleves, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók 3 főre:
35 dkg eper
10 dkg cukor
1 késhegyni fahéj
1 dl vörösbor
1 dl tej
3 dl tejszín
fagyasztott gyümölcs tetszés szerint
Elkészítés:
Az epret megmostam, leszáraztam, a nagyobbakat kettévágtam, lábasba tettem. Megszórtam a cukorral, fahéjjal, felforraltam. Amikor főtt néhány percet, ráöntöttem a vörösbort, a tejet, és megint hagytam forrni néhány percig. Ekkor turmixgépbe öntöttem, pépesítettem. Tettem egy gyenge kísérletet arra, hogy sűrű szűrőn átszűrjem, de nagyon nehézkesen ment a dolog, úgyhogy feladtam, és úgy, ahogy volt, visszazuttyintottam a levest a lábasba. Hozzáadtam a tejszínt, átforrósítottam vele a levest, majd következett a hűtés fázisa. A tányérokba fagyasztott málnát, szedret, feketeribizkét tette, arra szedtem a gyönyörű színű, sűrű krémlevest.

Vörösboros sárgarépa leves
Bizarrnak tűnhet ez a répaleves a vörösborral, egy fej fokhagymával és a sokféle fűszerrel, de higgyék el, hideg téli napokon pont erre van szükségünk, hogy kissé felmelegítsük magunkat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!