Vörösboros eperleves
Olyan finom, hogy komolyan mondom, megéri a macerát az ősz, a tél, a hideg tavasz, csak azért, hogy eljöjjön a nyár, és ilyen eperlevest lehessen enni. Zamatos eperből érdemes dolgozni, az éretlen, se íze, se bűze típusún a vörösbor se fog segíteni.
Hozzávalók 3 főre:
35 dkg eper
10 dkg cukor
1 késhegyni fahéj
1 dl vörösbor
1 dl tej
3 dl tejszín
fagyasztott gyümölcs tetszés szerint
Elkészítés:
Az epret megmostam, leszáraztam, a nagyobbakat kettévágtam, lábasba tettem. Megszórtam a cukorral, fahéjjal, felforraltam. Amikor főtt néhány percet, ráöntöttem a vörösbort, a tejet, és megint hagytam forrni néhány percig. Ekkor turmixgépbe öntöttem, pépesítettem. Tettem egy gyenge kísérletet arra, hogy sűrű szűrőn átszűrjem, de nagyon nehézkesen ment a dolog, úgyhogy feladtam, és úgy, ahogy volt, visszazuttyintottam a levest a lábasba. Hozzáadtam a tejszínt, átforrósítottam vele a levest, majd következett a hűtés fázisa. A tányérokba fagyasztott málnát, szedret, feketeribizkét tette, arra szedtem a gyönyörű színű, sűrű krémlevest.
Hozzászólás zárolva.