Facebook hozzászólás
169

Waterzooi II. csirke (belga)

Hozzávalók: 2 kis csirke vagy 4 mell, 4 sárgarépa, 4 póréhagyma, 1 hagyma 1 szegfűszeggel megtűzve, 4 zeller vagy petrezselyem, 1 csokor fűszernövény (petrezselyemzöld, kakukkfű, babérlevél),…

 2 liter víz, 2,5 dl tejszín, 2 csirkeleveskocka, 2 ek petrezselyemzöld, 2 ek turbolya, 6 dkg vaj, 2 ek liszt, só, bors.

A csirkét vagy felezett melleket tegye fazékba, hozzá a fele sárgarépát, pórét és zellert nagy szeletekben, a hagymát, fűszernövényeket, leveskockát és borsot. Öntse fel elfedő vízzel. Forralja fel, majd vegye lejjebb a hőt és párolja 35 percig, habját szedje le. Közben a zöldségek másik felét vágja gyufányira, a fele vajon süsse át, majd kevés levet töltsön rá a fazékból és főzze 3 percig. Mikor a csirke puhára főtt, vegye ki és bőrözze le. Lábasban olvassza meg a vaj másik felét, keverje hozzá a lisztet. Mikor habzani kezd, vegye le a hőről, keverje hozzá a tejszínt, majd 7 dl levest (zsírját szedje le előbb), s forralja pár percig kevergetve míg besűrűsödik. Sózza ízlés szerint, tegye bele a finomra vágott zöldségeket, petrezselyemzöldet és turbolyát. Meleg levestányérra tálaljon 1-1 darab csirkét, rá a mártást (csaknem leveshígságú legyen), s szórja meg finomra vágott petrezselyemzölddel és turbolyával. A mártásba keverhet 1 tojássárgát és 2 ek citromlevet is, a főzés legvégén.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!