Facebook hozzászólás
628

Zabkekszes, kókuszos szelet

Ennek a sütinek a hozzávalóit olvasva is elkezd csorogni az ember nyála. Ha nem esszük magunkat degeszre belőle, még talán azzal is vigasztalhatjuk magunkat, hogy ez egészséges süti.

Zabkekszes, kókuszos szelet, Kép: Kard Éva
Kép: Kard Éva

Hozzávalók 18 x 27 cm-es tepsihez:
25 dkg Győri Édes Zabfalatok
10 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
7 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg dió
5 dkg csokoládé (70 %-os)
170 g sűrített tej

Elkészítés:
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük alaposan össze. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszes-vajas keveréket, majd tenyérrel egyenletesen lapogassuk el. A diót törjük kisebb darabokra, majd szórjuk rá a tepsiben lévő keksz tetejére. Ezután szórjuk meg a kókuszreszelékkel, majd az áfonyával, és a szintén apró darabokra tördelt csokoládéval. Végül csorgassuk rá a sűrített tejet.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a sütőpapírral együtt emeljük ki a süteményt a tepsiből, majd ízlés szerint szeleteljük fel. Hűvös, száraz helyen fóliával lefedve több napig friss, és omlós marad.

Pudingos kekszkockák sütés nélkül
Nagyon egyszerű kekszes pudingos sütit készítettünk, és még a sütőt se kellett bekapcsolni hozzá. Egy finom tea mellé igazán mutatós vendégváró desszert, nem csak az ünnepnapokra.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!