Zöld curry pulykából
Ahhoz, hogy étkezésünk változatos legyen, időről időre érdemes új ízeket kipróbálni. Ne idegenkedjünk a távol-keleti konyha ételeinek kipróbálásától, hiszen ahogy mondani szokás, a változatosság gyönyörködtet, ráadásul simán előfordulhat, hogy annyira megszereted ezt az ízvilágot, hogy egyre többször szeretnéd élvezni, és még akár szakértőjévé is válhatsz a keleti konyhának.
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
2 evőkanál készen kapható zöld curry paszta
1 közepes doboz kókusztej (400 ml)
4 kaffír lime levél
1 ázsiai citromfű (ha nincs friss, jó a szárított)
1 zöld chili paprika kimagozva
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 lime héja és leve
só
olaj
tálaláshoz friss korianderzöld
Elkészítés:
Az olajon üvegesre dinszteljük a karikára vágott újhagymát, az összeaprított chilit, utána megpirítjuk a curry pasztát. Egy-két percig kavargatjuk, majd belevagdossuk a lime levelet, a szárított citromfüvet, a fokhagymát és a gyömbért, a lime héját és levét, majd felöntjük a kókusztejjel. Felforraljuk, az apró kockákra vágott pulykamell darabokat beletesszük a lébe, és kb. 20 percig főzzük, míg meg nem puhul. Addigra a lé kissé besűrűsödik. Korrigáljuk az ízét még egy kis sóval, egy csipet római köménnyel. Mint oly sok távol-keleti étel mellé, ehhez is a legjobb választás a rizs köret.
Hozzászólás zárolva.