Zöldborsós csirkemáj hagymás rizzsel
Nagyon sokan szeretik a csirkemájat, finom, olcsó alapanyag, ezerféle módon variálható. Mi most zöldborsóval készítettük, talán ez az egyik legismertebb elkészítési mód mind közül. De mint tudjuk, egy újszülöttne minden vicc új.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg zöldborsó
2 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 bögre (2,5dl) rizs
0,5 l víz
zsír
só
bors
majoranna
1 cs. petrezselyemzöld
1 húsleves kocka
1 mokkáskanál curry
Elkészítés:
A kisütött szalonna zsírján megfonnyasztjuk a csíkokra vágott vöröshagymát, rádobjuk az összekockázott májat, a fokhagymát, és a só, valamint a curry kivételével a fűszereket. Pár perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót. 10 perc múlva nézzünk meg egy májat. Ha nem véres a belseje, kész.Csak a tányéron sózzuk az elkészült májat.
A rizshez egy kis zsíron megdinszteljük a hagymát, rárakjuk a rizst, és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a curryt, a fokhagymát, és felöntjük a vízzel, amiben feloldottuk a húsleveskockát, és lefedve 15-20 perc alatt készre főzzük.
Hozzászólás zárolva.