Zöldborsós csirkemáj rizzsel
A csirkemáj és a zöldborsó jó barátok, egyiknek sincs szüksége hosszú főzési időre. És ne felejtsük el, hogy a májat csak elkészülte után sózzuk meg, különben megkeményedhet.
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg zöldborsó
2 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2,5dl rizs
0,5l víz
zsír
só
bors
majoranna
1 cs. petrezselyemzöld
1 teáskanál ételízesítő
1 mokkáskanál curry
Elkészítés:
A kisütött szalonna zsírján megfonnyasztjuk a csíkokra vágott vöröshagymát, rádobjuk az összekockázott májat, a fokhagymát, a borsot és a majorannát. Pár perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót. 10 perc múlva nézzünk meg egy májat. Ha nem véres a belseje, kész. Ekkor kissé megsózzuk.
A rizshez egy kis zsíron megdinszteljük a hagymát, rárakjuk a rizst és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a curryt, a fokhagymát, az ételízesítőt, és felöntjük vízzel. 15-20 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel.
Hozzászólás zárolva.