Facebook hozzászólás
231

Zöldfűszeres tökös krémleves – pirított csirkefalatokkal

Itt van az ősz, itt van újra, még tökösen és zöldségekkel teli kerttel. Mi pedig abból főzünk, amink van, tehát egy fantasztikus zöldséges krémlevest készítettünk. Ezt még azok is szívesen megeszik, akik nem szeretik az úszkáló hagyma és répadarabokat. Amúgy meg nagyon egészséges!

Egyszerű és nagyon egészséges
Egyszerű és nagyon egészséges

Hozzávalók:

2 nagyobb krumpli
2 nagyobb sárgarépa
2 nagyobb zöldség
1 közepes főznivaló tök
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 babérlevél
20-30 deka csirkemell
1 kanál zöldfűszer
1 kiskanál só
1 kanál olaj
1 dl joghurt
pirított kenyérkocka

Elkészítés:
Az összes zöldségfélét megmossuk, megtisztítjuk, (a tökből a magokat kikaparjuk) és szépen felkockázzuk. Egy megfelelő méretű fazékba tesszük mindet, majd felengedjük vízzel, és befűszerezzük. Kb. 2o percig puhára főzzük. Közben a csirkemellet is kis kockákra vágjuk, megfűszerezni és az olajon megpirítjuk. A  megfőtt zöldségféléket pépesíteni (botmix a legjobb „szerszám” ehhez), majd hozzáadjuk a pirított csirkemellet, és egy kis joghurttal ízesítjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Ha egy kicsivel több csirkemellet vettünk, süssük ki túrós bundában! Isteni vacsora lesz belőle!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!