Facebook hozzászólás
314

Zöldpesztós hamis spagetti tonhallal

Nyáron sem kell lemondani a tésztaételekről. Készítsd el ezt a finom és diétás változatot.

Mitől lesz hamis a hamis spagetti? Attól, hogy nem „igazi” tésztából készül, hanem diétabarát verzióban. Bár a tészta nem ellenség, de azoknak, akik gluténmentes étkezést folytatnak, vagy érzékenyek a tojásra, számukra kínál jó alternatívát ez a recept. A hamis spagetti alapja a cukkini, amire tonhal kerül, és finom brokkoli.

Ez a recept a nemrég lezajlott Dietetikusok hete alkalmából készült és könnyű, nyári étel, ami a nagy melegben is gyorsan elkészíthető, és egésszéges. És természetesen finom is!

Készítsd el te is!

Hozzávalók (1 főre)

  • 1 kis szelet tonhal (50 g)
  • 80 g brokkoli
  • 2 db cukkini (20 dkg)
  • 1 kanál fenyőmag
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom leve piros bors metélőhagyma só
Hamis spagetti tonhallal (Foto: Okostányér.hu)

Elkészítési mód

Az alaposan megmosott cukkinit spagettiformára lereszeljük, majd bő sós vízzel leforrázzuk. A tonhalat megsózzuk és kevés olívaolajon a serpenyőben megsütjük, majd citromlével és
piros borssal ízesítjük. A rózsáira szedett brokkolit rövid ideig sós vízben főzzük, majd jeges vízbe kiszedjük. Az így elkészített brokkolit lecsepegtetjük és az előzőleg szárazon
megpirított fenyőmaggal, metélőhagymával és a maradék olívaolajjal összeturmixoljuk. Miután a spagettit alaposan lecsöpögtettük, egy tálban elkeverjük a brokkolis pesztóval,
tetejére tesszük a darabolt pácolt tonhalat, majd megszórjuk pirított szezámmaggal. Melegen tálaljuk.

forrás: Végvári Viktória receptje

Ezt is olvasd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!