Zöldpesztós hamis spagetti tonhallal
Nyáron sem kell lemondani a tésztaételekről. Készítsd el ezt a finom és diétás változatot.
Mitől lesz hamis a hamis spagetti? Attól, hogy nem „igazi” tésztából készül, hanem diétabarát verzióban. Bár a tészta nem ellenség, de azoknak, akik gluténmentes étkezést folytatnak, vagy érzékenyek a tojásra, számukra kínál jó alternatívát ez a recept. A hamis spagetti alapja a cukkini, amire tonhal kerül, és finom brokkoli.
Ez a recept a nemrég lezajlott Dietetikusok hete alkalmából készült és könnyű, nyári étel, ami a nagy melegben is gyorsan elkészíthető, és egésszéges. És természetesen finom is!
Készítsd el te is!
Hozzávalók (1 főre)
- 1 kis szelet tonhal (50 g)
- 80 g brokkoli
- 2 db cukkini (20 dkg)
- 1 kanál fenyőmag
- 1 teáskanál szezámmag
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db citrom leve piros bors metélőhagyma só
Elkészítési mód
Az alaposan megmosott cukkinit spagettiformára lereszeljük, majd bő sós vízzel leforrázzuk. A tonhalat megsózzuk és kevés olívaolajon a serpenyőben megsütjük, majd citromlével és
piros borssal ízesítjük. A rózsáira szedett brokkolit rövid ideig sós vízben főzzük, majd jeges vízbe kiszedjük. Az így elkészített brokkolit lecsepegtetjük és az előzőleg szárazon
megpirított fenyőmaggal, metélőhagymával és a maradék olívaolajjal összeturmixoljuk. Miután a spagettit alaposan lecsöpögtettük, egy tálban elkeverjük a brokkolis pesztóval,
tetejére tesszük a darabolt pácolt tonhalat, majd megszórjuk pirított szezámmaggal. Melegen tálaljuk.
forrás: Végvári Viktória receptje
Ezt is olvasd el:
Hozzászólás zárolva.