Zöldséges csirkerakottas
Kettőt ütöttünk egycsapásra, hiszen a csirkehús és a zöldségek szerelmeseinek is kedvére tettünk ezzel a nagyon egyszerű rakottassal. A friss csirke tulajdonképpen köretével együtt készül el ebben az ételben.
Hozzávalók:
- 6-8 szelet kicsontozott csirkemellszelet,
- 25 deka új sárgarépa,
- 25 deka karalábé,
- 10 deka zeller,
- 25 deka gomba,
- 25 deka kelbimbó,
- 10 deka petrezselyemgyökér,
- 1 zöldpaprika,
- 3 szál újhagyma,
- 10 deka vaj,
- 1 csomag friss finomra vágott petrezselyemzöld,
- ízlés szerint majoránna, kömény, só és őrölt bors.
Elkészítése: a csirkemellszeleteket sózzuk, fűszerezzük, majd a vaj felén mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, és félretesszük. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk, és összekeverjük a petrezselyemzölddel. A zöldségek felét egy kivajazott sütőtálba helyezzük, picit sózzuk, majd rárakjuk a mellszeleteket. Vajdarabkákat rakunk rá, lefedjük a zöldkeverék másik – szintén enyhén sózott – részével, és lefedve közepes lángon körülbelül 20 percig sütjük.
A tetejére reszelhetünk sajtot, hogy még kívánatosabbá tegyük!
Hozzászólás zárolva.