Facebook hozzászólás
500

Zöldséges fasírt mártogatóssal  

A zöldségek a legjobb barátaink, olyan sokféle ételt készíthetünk belőlük, amilyenre épp vágyunk. Bizony, akár fasírtszerű pogácsákat is süthetünk. A receptet variálhatjuk a hűtőnk tartalmának megfelelően.

Zöldségfasírt, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
2 db közepes sárgarépa
1 db paszternák
1 db burgonya
30 dkg brokkoli
1 kápia paprika
1 evőkanál olíva olaj

bors
2 db tojás
zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez
tejföl
kéksajt

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd egy késes betétű aprítóban ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy alacsony peremű tálcába terítjük a keveréket egyenletes vastagságban. Egy órára tegyük hűtőbe, hogy kissé megszilárduljon a zöldségmassza. Végül egy pogácsaszaggató segítségével vágjunk ki korongokat belőle, majd mártsuk meg őket tojásban és zsemlemorzsában. Bő forró olajban süssük őket ropogósra.

Mártogatós: tejfölbe keverjünk egy kevés kéksajtot, ezzel kínáljuk a zöldség ropogósokat. De ha van egyéb, kedvenc krémünk, használhatjuk azt.

Cukkini tócsni
Egész nyáron tarthatunk otthon cukkinit, hétről hétre olcsóbb lesz, mígnem eljön a pillanat, amikor már szabadföldit is olcsón kapunk. Leves, főzelék, köret, de akár sütemény is készülhet belőle.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!