Facebook hozzászólás
221

Zöldséges-gyümölcsös vegetáriánus tekercs

Nem kell unalmasnak lennie egy ételnek csak azért, mert nincs benne hús! A meleg nyári napokon különösen jól eshet e könnyű, zöldséges-gyümölcsös különlegesség.

Hozzávalók 4 személyre:

20-20 g tök-, napraforgó- és szezámmag

300 g túró, 17%-os

1 púpozott EK birsalmaszósz

só, bors

1- 1 kicsi, piros és sárga kaliforniai paprika

½ papaja (kb. 150 g gyümölcshús) – sárgadinnyével helyettesíthető

pár csepp citromlé

50 g bébi saláta mix

4 tortilla tekercs (kb. 25 cm átmérőjű)

60 g egész, aszalt amerikai tőzegáfonya

1 tojásfehérje

30 g szezámmag

Elkészítés:

1. A tök-, a napraforgó- és a szezámmagot egy kis teflonserpenyőben megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és a felét egészen finomra aprítjuk. A túrót összekeverjük a birsalmaszósszal. Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük az apróra vágott magkeveréket.

2. A paprikákat négybe vágjuk, megpucoljuk, megmossuk és karcsú szeletekre szeljük. A papaját meghámozzuk és kimagozzuk. Csíkokra vágjuk, és pár csepp citromot facsarunk rá. A saláta mixet megmossuk, és felitatjuk róla a nedvességet.

3. A tekercslapokat megkenjük túróval, rászórjuk a salátát. Meghintjük a maradék magkeverékkel és az amerikai tőzegáfonyával. Szorosan föltekerjük. A tekercseket bekenjük tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal, a magokat belenyomkodjuk. A tekercseket ízlés szerint egyszer keresztben kettévágjuk, vagy vastag szeletekre szeljük.

Tipp: A tekercsek előételnek is kitűnőek, ehhez vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre őket. Tányéronként 3 tekercset tálaljunk. Tetszés szerint adhatunk mellé egy csöpp guacamolét is, ami egy avokádó alapú mexikói mártás.

Elkészítési idő: kb. 25 perc



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!