GYEREKEKKEL EGYÜTT IS ELKÉSZÍTHETŐ
Zöldséges palacsintahegy
Az Európai Friss Kalandok csapata időről-időre olyan fogásokat készít, amelyek gyerekeknek készülnek, de gyerekekkel együtt is elkészíthetők. Céljuk, hogy a legkisebbeket rászoktassák a kellő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztásra.
Az Európai Friss Kalandok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hároméves, edukációs programja, amelynek célja a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése a gyermekes családok, a szülők és a fiatalok körében. A program francia szakmai partnerekkel együttműködve és az Unió támogatásával valósul meg.
Hozzávalók 4 főre: 1 közepes cukkini, 2 kis sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, 85 g liszt, 2 mokkáskanál élesztő, 2 tojás, 1 mokkáskanál pirospaprika, 5 szál petrezselyem, 200 g tejföl, fél citrom leve, 1 kis gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, napraforgóolaj a sütéshez.
Elkészítés: Mossuk meg és reszeljük le a cukkinit. Tegyük szűrőtálba és sózzuk meg egy nagy csipet sóval. Hagyjuk 10 percig lecsöpögni. Egy tálban keverjük össze a tejfölt a fél citrom levével, a megtisztított, fokhagymanyomóval átpasszírozott fokhagymagerezdet, az apróra vágott petrezselyemlevelet (a szárát tartsuk meg) olívaolajjal és sóval! Tegyük félre az így elkészült öntetet!
Hámozzuk meg, és reszeljük le a répákat, vágjuk fel apróra a hagymát és a petrezselyemszárat, majd tegyük őket egy nagyobb salátástálba! Adjuk hozzá a kézzel kissé kinyomkodott cukkinit, a pirospaprikát, a tojásokat, a lisztet, egy mokkáskanál sót és élesztőt, majd kíméletesen keverjük össze!
A palacsintasütőt kevés olajjal kenjük meg, és forrósítsuk fel! Majd egy kis merőkanálnyi (vagy 4 evőkanálnyi) tésztát merjünk bele, és terítsünk szét a serpenyőben! Hagyjuk sülni 2 percig, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 2 percig! A kisült palacsintákat egy nagy tányéron tornyozzuk egymásra, amíg el nem fogy az összes tészta! A tetejét uborka- vagy színes paprikaszeletekkel díszíthetjük. A palacsintahegyet a tejfölös mártogatós öntettel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.