Facebook hozzászólás
416

Zöldségeskertet az ablakba!

Már Boccaccio cserépben nevelt bazsalikomról ír Dekameronjának egyik elbeszélésében. Olaszországban mindmáig létező szokás, hogy a bazsalikomot, mint az egyik leggyakrabban használt zöldfűszert, cserépben tartják a konyha ablakában, hisz az aromás levelek akkor a legfinomabbak, ha frissen szedik le őket.

Más salátaféléket is

termeszthetünk, de ezeket jobb mélyebb edénybe ültetni, mert a legtöbb fajta gyökere lefelé terjeszkedik.

Az otthon nevelt fűszernövények és zöldségek nagyon hasznosak, ráadásul még szépek is. A zöld különböző árnyalataiban pompázó levelek, a pirosló termések kellemes, vidám hangulatot teremtenek, mely, mint tudjuk, önmagában fél egészség.

b. a.

Fotó: Bartos Gyula 

A cikk a Konyha & Fürdő Piac magazin 2008 augusztus-szeptemberi számában jelent meg.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!