Zöldségeskertet az ablakba!
Már Boccaccio cserépben nevelt bazsalikomról ír Dekameronjának egyik elbeszélésében. Olaszországban mindmáig létező szokás, hogy a bazsalikomot, mint az egyik leggyakrabban használt zöldfűszert, cserépben tartják a konyha ablakában, hisz az aromás levelek akkor a legfinomabbak, ha frissen szedik le őket.
Más salátaféléket is
termeszthetünk, de ezeket jobb mélyebb edénybe ültetni, mert a legtöbb fajta gyökere lefelé terjeszkedik.
Az otthon nevelt fűszernövények és zöldségek nagyon hasznosak, ráadásul még szépek is. A zöld különböző árnyalataiban pompázó levelek, a pirosló termések kellemes, vidám hangulatot teremtenek, mely, mint tudjuk, önmagában fél egészség.
b. a.
Fotó: Bartos Gyula
A cikk a Konyha & Fürdő Piac magazin 2008 augusztus-szeptemberi számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.