Facebook hozzászólás
741

Zselatinos joghurt saláta – a húsvéti asztalra

Ezt a nagyon mutatós és különleges salátát már előző nap elkészíthetjük, így időt nyerünk a további ünnepi tennivalókhoz. A húsvéti sonka mellé igazi finomság, akár a locsolókat is megkínálhatjuk vele.

Hozzávalók:

  • 1 l joghurt
  • 500 g majonéz
  • 80 g zselatin
  • 300 g sonka
  • 3-4 savanyú uborka
  • 3-4 főtt sárgarépa
  • 3-4 főtt tojás,
  • maréknyi főtt kukorica

Elkészítés:

A joghurtot és a majonézt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, amit előzőleg hideg vízben elkeverünk. Mixerrel kb 5 percig keverjük .Egy négyszögletű edényt fóliával (átlátszó) kibélelünk. Két merőkanál joghurtos masszát belemerünk az edénybe, majd jöhet egy réteg zöldségkeverék tetszés szerint, majd ismét a joghurtos massza, rá a főtt tojás és addig rétegezzük amíg van a hozzávalókból. Legtetejére a joghurtos massza kerül. Legalább 4 órát a hűtőben tartjuk, hogy teljesen megdermedjen, majd tálalás előtt kiborítjuk az edényből és felszeleteljük.

Ha marad a joghurtból, egy gyors mákos kevertet is összedobhatunk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!