Zselatinos joghurt saláta – a húsvéti asztalra
Ezt a nagyon mutatós és különleges salátát már előző nap elkészíthetjük, így időt nyerünk a további ünnepi tennivalókhoz. A húsvéti sonka mellé igazi finomság, akár a locsolókat is megkínálhatjuk vele.
Hozzávalók:
- 1 l joghurt
- 500 g majonéz
- 80 g zselatin
- 300 g sonka
- 3-4 savanyú uborka
- 3-4 főtt sárgarépa
- 3-4 főtt tojás,
- maréknyi főtt kukorica
- só
Elkészítés:
A joghurtot és a majonézt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, amit előzőleg hideg vízben elkeverünk. Mixerrel kb 5 percig keverjük .Egy négyszögletű edényt fóliával (átlátszó) kibélelünk. Két merőkanál joghurtos masszát belemerünk az edénybe, majd jöhet egy réteg zöldségkeverék tetszés szerint, majd ismét a joghurtos massza, rá a főtt tojás és addig rétegezzük amíg van a hozzávalókból. Legtetejére a joghurtos massza kerül. Legalább 4 órát a hűtőben tartjuk, hogy teljesen megdermedjen, majd tálalás előtt kiborítjuk az edényből és felszeleteljük.
Ha marad a joghurtból, egy gyors mákos kevertet is összedobhatunk!
Hozzászólás zárolva.