Facebook hozzászólás
367

Zserbógolyó

Gyors, sütés nélküli édesség, aki szereti a zserbó ízvilágát, az nagyon fogja kedvelni. Semmi más dolgod nincs vele, mint összegyúrni a hozzávalókat, majd csokiba mártani. Csábító!

Zserbógolyó, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
A golyóhoz:
50 dkg darált háztartási keksz
50 dkg darált  dió
40 dkg baracklekvár
A csokimázhoz:
2 tábla étcsokoládé
6 ek étolaj

Elkészítés:
A golyó hozzávalóit összegyúrjuk, és dió nagyságú gombócokat formázunk belőle. A csokit gőz felett felolvasztjuk, az étolajjal összekeverjük, és belemártjuk a golyókat. Tálcára tesszük, és megvárjuk, amíg a csoki megdermed.

 

 

A valódi zserbó
A receptet tizenéve kaptam egy híres tévés személyiség édesanyjától, azóta is csak ezt a receptúrát vagyok hajlandó megsütni karácsonykor, mert ez pont olyan, amilyennek szeretem. Az egyik kulcsa a jó zserbónak a jó és sok baracklekvár, valamint a tetejére a jó minőségű kakaóból készült krém.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!