Facebook hozzászólás
149

Az álom én vagyok! Megnyílt a 15. ARC kiállítás

Mi van az álmodban: bor, búza, békesség? Haverok, buli, facebook? Szabadság, egyenlőség, testvériség? Vagy Isten, Haza, Család?  Van olyan, hogy magyar álom? Vagy egyáltalán nem álmodozni kéne, hanem felébredni?” – ezekkel a kérdésekkel invitált idén alkotásra az ARC. Az ingyenes kiállítás szeptember 11- 27. között tekinthető meg a budapesti Ötvenhatosok terén.

Az idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő óriásplakát kiállítás alkotásai szűk keresztmetszetét adják, milyen gondolatokat szül a szókapcsolat: Magyar álom. A kiállítást megelőző pályázaton a felkínált főtémán kívül – mint minden évben, idén is – bármilyen szabadon választott ötlettel, témával lehetett pályázni.

ARC+ Hétköznapi csodák
Vannak, akiknek álma, hogy mások álmát visszaadják, nyugodttá tegyék. Nap mint nap teszik, amit meggyőződésük diktál, dacára annak, hogy tevékenységük a nyilvánosság elől többnyire rejtve marad. ARC+ Hétköznapi csodák című kamarakiállítás keretében most 14 civilszervezet enged betekintést munkájába, melyet a MACI – Magyar Civilszervezetek mutat be a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával.

A kiállításra az Amnesty International Magyarország, az Arany Liliom Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, az Esések Iskolája Egyesület, a Greenpeace Magyarország Egyesület, a Gyermekliget Alapítvány, a Habitat for Humanity Magyarország, a K-Monitor Közhasznú Egyesület, a Közel Hozzánk Jótékonysági Szervezet, a Magyar Cserkészszövetség, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Motiváció Oktatási Egyesület, a RIROSZ és a Vigyél haza Alapítvány plakátjai kerültek be.

Díjazottak
A 94 kiállított pályaműből 3 díjazottat választott a zsűri, valamint idén is kiosztotta a legkedélyborzolóbb alkotásnak járó Borz díjat. 3 plakátterv különdíjat kapott.
Első helyezést ért el Kelemen Orsolya, „Magyar feeling” című alkotásával.

Az 1. helyezett Magyar feeling

A másodiknak járó díjakat Faragó Sándor kapta, „Merj nagyot álmodni!” című munkájáért, a harmadik helyezett pedig Kiss Ferenc lett „Ismeretlen festő”című alkotásával. A Borz díj tulajdonosa „Rémálom” c. pályamunkájával Gutema Dávid lett.

A 2. helyezett

 

A Hammer Marketing Shop különdíját, a Nassli Viktor „Duplagondol” c. pályamunkája nyerte el, melyet a zsűri azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta.

Duplagondol – a különdíjas alkotás

 

A Budapest Adschool különdíját, mely a legfrappánsabb szöveges ötletnek járt, Edőcs Zsófia és Kovács István nyerték, „Vissza a jövőbe!” című alkotásukkal.
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Kutyatár „Minden, ami kutya” különdíját „Bátor” c. plakátjukkal Mester Kata, Mester Éva Hajnalka nyerte.

A Bátor c. plakát

A közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek, az ARC Facebook oldalán. A közönségdíjazott plakát kihirdetésére október 7-én kerül sor. Addig is like-okkal lehet támogatni a kedvenceket. (www.facebook.com/arcmagazin) Idén az online közönségszavazáson túl a kiállításon is lehet véleményezni a kiállított plakátokat, limitált számú, véleményt kifejező matricákkal.

Az ARC nem szimplán egy kiállítás, hanem azok közössége, akik kiállnak civil ügyek, a szólás szabadsága, az átlátható pályázati rendszer, a nyilvános térben történő, egyoldalúságtól és belterjességtől mentes kulturális tartalom mellett.

A kiállítás létrejötte nagymértékben köszönhető magánszemélyeknek, akik az adományozás különböző formáit választva fejezték ki szimpátiájukat, ellentétben számos céggel.Az ARC-szimpatizánsok a kiállítás ideje alatt, vagy akár a kiállítást követően, tetszőleges összeg befizetésével támogathatják a rendezvényt, amelyről bővebb információt a már említett Facebook-oldalon találhatnak.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!