Facebook hozzászólás
310

Beperelték az NBA-sztárt félrevezető reklám miatt

Nemcsak a terméket gyártó vállalatot, de az azt reklámmal népszerűsítő hírességet is beperelte egy elégedetlen fogyasztó Kínában. A korábbi világhírű NBA-játékos, Jao Ming vitatja, hogy a hirdetés félrevezető lenne.

Jao Ming – Kép: wikipedia

A Feng családnevű férfi a Baxsun kínai gyógyszergyártó által előállított halolajkapszula vélt és valós hatása közötti különbség miatt emelt panaszt. A memória- és látási zavarokkal küszködő férfi – elmondása szerint – még februárban vásárolt a gyógyszerből, javarészt amiatt, mert azt a tájékoztatón az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) korábbi játékosa, a világhírű Jao Ming is ajánlotta – számolt be a precedens nélküli esetről az MTI a sina.com hírportálra hivatkozva.

Az 1980-as születésű 229 centiméter magas Jao Ming az NBA első kínai játékosa volt, a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpián is ő vitte Kína zászlaját. Nyolc idényt játszott végig a Houston Rockets játékosaként az NBA-ben, 2011-ben vonult vissza. „Mélységesen tisztelem Jaót, őt is támogatni szerettem volna a vásárral” – fogalmazott Feng a kínai sajtóban. A férfi állapota azonban a gyógyszer szedése ellenére sem javult, így végül „félrevezetésért” beperelte a gyártót és a sztárkosárlabdázót is. A pekingi Hszicseng kerületi bíróság megerősítette a hírt. Feng később úgy nyilatkozott, hogy a pert csupán szimbolikusnak szánja – a vállalattól 500 jüan (1800 forint) kártérítést, Jao Mingtől pedig a létező legkisebb pénzegységet, egy fent (20 fillért) kér –, azzal azt akarja megmutatni a sztárnak, hogy megsértette a fogyasztói jogait.

A sztárkosaras szóvivője azt mondta, hogy Jao Ming ellenőrizte a tényeket, és nem tartja félrevezetőnek a gyógyszergyár tájékoztatását. A sportoló maga is fontosnak tartja a fogyasztói jogok érvényesítését, így figyelemmel követi az eseményeket – tette hozzá a szóvivő.

Gyógyszerből a magyart szeretjük!
Kevesen tudják, hogy a hazai gyógyszergyártás milyen jelentős mértékben járul hozzá a magyar betegek gyógyításához és a hazai munkahelyek teremtéséhez, megtartásához. A betegek mintegy fele magyar gyógyszert kér a patikákban.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!