>
Facebook hozzászólás

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

Bűvészkedő tudósok vagy tudós bűvészek? Most kiderül!

Ingyenes programokkal várják minden korosztály képviselőit a Kutatók Éjszakájának főszereplői, a tudósok. Szeptember 27-én a Pécsi Tudományegyetem 19 pécsi, valamint további négy vidéki helyszínen, több mint 250 varázslatos programmal várja az érdeklődőket!

Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat célja a kutatói pálya népszerűsítése, annak bemutatása, hogy a kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek. A PTE immár 12. éve mutatja be érdekes, izgalmas, olykor meghökkentő programok keretében a tudományos módszereket és eredményeket, hozza közelebb a tudósokat, kutatókat érthető, élvezhető, szórakoztató formában.

A PTE jogi karán „időutazásra”, múltbéli kalandozásokra és a jövő technológiáiból fakadó jogi kihívásokat bemutató programokra invitál. Vajon választ tud adni a jog a mesterséges intelligenciával, a 3D nyomtatással, a Big Data jelenséggel, az önvezető járművekkel kapcsolatos problémákra? Emellett idén sem maradnak hoppon a bűnügyek felgöngyölítése iránt érdeklődő, vagy a Trónok harca sorozatért rajongó látogatók, de az is kiderül, hogyan lehet trágár szavak nélkül káromkodni!

Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/ajk

Kutatók éjszakája, Kép: Csortos Szabolcs/UnivPécs
Kép: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Klinikai Központ és a Szentágothai János Kutatóközpont is számos, érdekes programot szervez a Kutatók Éjszakája programsorozat keretében. Programjaik 9 helyszínen zajlanak, melyeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kutatokejszakaja.pte.hu oldalon lehet.

Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/

A Bölcsészettudományi Kar programkínálata kihagyhatatlan ajánlat azoknak, akik szívesen vizsgálják a minket körülvevő világot többféle szemüvegen keresztül, és kíváncsiak, vajon egy-egy téma hogyan alakul másként, hogyan kap új mintázatot a különböző tudományterületek kaleidoszkópján át. Programjaikra sok szeretettel várunk kicsit és nagyot!

Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/btk

Na, ezt jól kifőzték a pécsi egyetemisták!

Ízelítő a pécsi egyetemisták receptjeiből, Kép: Csortos Szabolcs, UnivPécs
Kép: Csortos Szabolcs, UnivPécs

50 étel a nagyvilágból címmel jelent meg a Pécsi Tudományegyetem szenzációs szakácskönyve. Csakhogy ez nem egy egyszerű receptes kötet, hanem ablak a világra a mintegy 100 országból Pécsre érkezett 4500 diák szemével. Nemcsak a könyv, az ételek is óriási sikert arattak a sajtóbemutatón. A receptgyűjtemény fogásaiból Lokodi Ákos séf és a Reggeli csapata főzött ízelítőt, amihez a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének borait kínálták.

Szűrődj, babázz, szabadulj, böködj, hősködj, teázz, gyógyíts, Bogyózz, vásárolj, slime-ozz, tornázz, szkennelődj vagy ápolj te is az Egészségtudományi Karon a Kutatók Éjszakáján!

Részletek: http://www.kutatokejszakaja.pte.hu/etk

A Közgazdaságtudományi Kar 3. emeletén mélyebb bepillantást nyerhetnek, hogy az emberi agy miként trükközik velünk, valamint abba is, hogy milyen munkatársak vagyunk és hogy mit várnak el tőlünk a munkaerőpiacon.

Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/ktk

A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Szekszárdon ugyancsak színes és érdekes programokkal várja az érdeklődőket.

Részletek: https://kpvk.pte.hu/hu/hirek/kutatok_ejszakaja

A Műszaki és Informatikai Kar campusán rendkívül izgalmas programokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket. Szó lesz többek között a Solar Decathlonon több díjat is elnyert innovatív házról, megtekinthetik az Egyetem 3D nyomtatóközpontját, sőt a Hauni Technológiák Tanszék jóvoltából egy 3D Laser Scanner bemutatóra is sor kerül. Emellett drónokkal, gokart szimulátorral és sok más érdekességgel találkozhatnak az eseményen résztvevők.

Részletek:          http://www.kutatokejszakaja.pte.hu/mik

https://kutatokejszakaja.mik.pte.hu/

A Természettudományi Karon a sokéves hagyománynak megfelelően kinyílnak a laborajtók, kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások és tudományos-szórakoztató programok keretében. Látványos fizika és kémia, sokszínű biológia, ezerarcú földrajz, interaktív sportprogram várja a látogatókat!

Részletek:          http://www.kutatokejszakaja.pte.hu/ttk

http://www.ttk.pte.hu/

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal…

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…
1 / 1 508

Receptek

OTTHON

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…
1 / 351

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!