A korszerű gasztronómiai irányzat követelménye a szellős tálalás, a dekoratív pomádé, a különleges küllem. Az étkezés nem a biológiai funkciókat elégíti ki, hanem társadalmi szerepet tölt be, az étek puszta eszköz és kellék, ráadásul méregdrága árat kell érte fizetni. A jóllakás helyébe a csipegetés lépett. Aki enni akar, netán jól is lakni, az nem magas színvonalú éttermet, hanem vendéglőt keres magának. Az üzleti kultúrához mára már párosult egyfajta éttermi kultúra is, de rengeteg sznob s előkelősködő elem is fellehető még. Az is igaz, hogy generációkban mérhető az az idő, amíg az anyagi gazdagsághoz egyfajta gasztronómiai kulturáltság is párosul. Ma még kevesek képesek harmonikus ételsort rendelni. Persze az már a gasztronómiai művészet köréhez tartozik, hogy a vendég telítettség érzete nélkül élje át a jóllakottságot.
Facebook hozzászólás
Facebook hozzászólás
További cikkek
A mechanikus férfi karórák titkai
A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…
Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?
Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
Mikor lesz már egyenlőség? Napjainkban is sok hátrányos megkülönböztetés éri a…
Az AVON Nőnap alkalmából változásra szólít fel!
Hozzászólás zárolva.