Facebook hozzászólás
216

Eszement rekordokkal bővült a Guinness könyv

Szuper sebességű teknős, óriás mennyiségű kerti törpe gyűjtemény,gigantikus láb, és csúnya, de több kilós répa. Többek között ilyen izgalmas teljesítményekkel bővült a Guinness rekordok könyve. 

Bertie, a dél-afrikai leopárdteknős másodpercenkénti 0,28 méteres sebességével írta be magát a szárazföldi teknősbékák történelmébe. A szamócafüggő hüllő tavaly júliusban, Durhamben döntötte meg a korábbi, 1977-es rekordot. Bertie kétszer gyorsabb mint egy átlagos szárazföldi teknős.
A világ leghosszabb szőrű nyulaként került be a rekorderek közé egy kétéves angóranyúl: a Kaliforniában élő Franchescát 36,5 centiméteres szőr borítja.
Az állati különlegességeken túl számos új emberi rekord is született. A 20 éves Jeison Orlando Rodriguez Hernandez jelenleg a világ legnagyobb lábon élő embere: a venezuelai fiú jobb lába 40,1 centiméter, a bal 39,6 centiméter hosszú.
Egy kínai házaspárt a világ legmagasabbjaként ismert el a Guinness-szerkesztőség: a 2,36 méteres férj és 1,87 méter magas felesége együttesen 423,47 centiméter.

Tudtad?
1951-ben Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival, akik azon kezdtek el vitatkozni, hogy a nyírfajd vagy az aranylile a leggyorsabban repülő madár. 1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness Rekordok Könyvét, amely karácsonyra a bestseller listák élére került.

A 78 éves Ann Atkin 2042 kerti törpét halmozott fel kertjében. A devoni művész 1979-ben nyitotta meg a nagyközönség előtt törpeparadicsomát – írja a The Daily Mail című brit lap internetes kiadása.
A newarki Peter Glazebrook a világ legnehezebb, mintegy 9 kilogrammos – ellenben rendkívül csúnyácska – sárgarépájával került be a Guinness-rekordok könyvébe. A 69 éves amatőr kertész több mint 27 kilogrammos karfiolja pedig egy hónapra elegendő harapnivalót biztosítana egy négyfős család számára. Még több furcsaságot ezen az oldalon találsz!

Mágusok Guinnes rekordja
A varázslat mestereinek hatalmas sikerével zárult a 26. Bűvész Világbajnokság. Az egyhetes versenyen közel kétszáz versenyző és több ezer érdeklődő vett részt, és összesen nyolc kategóriában hirdettek világbajnokot. Ráadásul a varázslók 137 résztvevővel megdöntötték a „legtöbb mágus egyetlen show műsorban” Guinness rekordját is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!