Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 13
Facebook hozzászólás

Gasztronómiai csetlés-botlás

A könyv sajátos humorral, öniróniával átszőtt dumálós-csevegős könyv a konyhai csetlés-botlásról, a puszta jóindulatból és szeretetből született gasztronómiai és konyhatechnikai ámokfutásról.

Az Alexandra Kiadó tisztelettel meghívja Önt Gál Zsuzsa és Netzer Helga Hétfőre két főre című rendhagyó szakácskönyvének (Illusztrációk: Haragos Péter) fogadással egybekötött sajtóbemutatójára.

A könyv sajátos humorral, öniróniával átszőtt dumálós-csevegős könyv a konyhai csetlés-botlásról, a puszta jóindulatból és szeretetből született gasztronómiai és konyhatechnikai ámokfutásról. Minden sorából sugárzik a konyhai munkákat – ilyen olyan-buktatókon át – alkotó tevékenységgé átlényegítő jókedv, az őszinte élet- (és étel-) öröm.

A kötetet az olvasók nyilván nem csak a konyhában fogják lapozgatni; a receptek és a kísérő szövegek keresetlen, szellemes fordulatai akkor is kellemes élményt jelentenek, ha nem szakácskönyvként olvassuk. Konyhai használata során pedig kiderül, hogy kiválóak a receptek…!

A Régi ízek fejezet bevezetője így szól:

“A múltkor valaki lelkendezett, hogy a büfében rántottás szendvicset evett. Mintha azt mondta volna: a család a nyarat Abbáziában tölti! Hol van már a Nagyi konyhaszekrény tetején tárolt málnaszörpkészlete az ott megbúvó, hasonló színű, borral telt üvegekkel? (És hány gyerek tud ma csúzlit csinálni?) Mi, akik a hot dog és a hamburger korában szocializálódtunk, elfelejtettünk néhány egyszerű, de finom dolgot. Hozzuk vissza őket!”

Reméljük, sok jókedvű olvasója lesz a könyvnek, akik Gál Zsuzsa és Netzer Helga biztató szavainak hatására lelkesen ragadnak fakanalat. S akik egy-egy sikeres sütés-főzésre úgy gondolnak majd vissza, mint a szerzők: “Ha eszünkbe jut, kisüt a nap…” A kötetet Balázsi Panna műsorvezető ismerteti.

Gál Zsuzsa és Netzer Helga ételrepertoárjából a Firkász Kávéház és Étterem ad kóstolót.

Időpont: 2006. december 7. (csütörtök) – 11 óra

Helyszín: Alexandra Könyvesház – Irodalmi Kávéház

Szerettel várjuk!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…

4+1 tipp a tökéletes porszívóhoz

Csak akkor tudod meg, milyen nagy feladat porszívót vásárolni, amikor éppen te magad is benne vagy − akár egy…
1 / 345

HÍREK

1 / 1 127

Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 532

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!