Facebook hozzászólás
558

A NAGY MEGLEPETÉSEK ÉJSZAKÁJA

Gigászok harca a 92. Oscaron

Szenzációs filmek versenyeznek idén az Oscaron. Óriási meglepetések is várhatók, bár a produkciók meglehetősen eltérők mind témában, mind műfajban. Befutónak tartja a Volt egyszer egy Hollywoodot és az 1917-et Simó Veronika, aki 1995-ig a Magyar Televízió filmfőszerkesztője volt, és aki elsőként indította el az Oscar-díj átadások közvetítését Magyarországon.

Minden produkció különleges és nagyon erős a maga nemében, ezért nagyon izgalmas lesz a 92. Oscar – mondta az ország egyik legismertebb filmszakértője az Életformának. Simó Veronika szerint a Volt egyszer egy Hollywood, és az 1917 viszi majd a prímet, bár az Oscaron minden lehet, szóval lesz min izgulnia a filmkedvelőknek közép-európai idő szerint hétfőn hajnal 2-től…

Quentin Tarantino, Kép: flickr
Quentin Tarantino, Kép: flickr

Quentin Tarantino még soha nem kapott Oscart rendezőként, bár mát többször is esélyes volt. Véresen komoly hollywoodi komédiája ezúttal is teli találat. Az idei Golden Globot már besöpörte, csakúgy Sam Mendes, aki az Oscarra az 1917-tel jegyezte be magát. Csakhogy az utóbbi filmje a Goldenen a dráma kategóriát nyerte meg. Ezen a filmünnepen azonban egy kalap alá veszik a drámát és a vígjátékot.

Az 1917 című háborús film kapcsán meg kell említeni az operatőr, Roger Deakins nevét, aki például bravúrosan rögzítette egyetlen snittben két fiú útját egy lövészárokból.

Már a hazai mozikban is korszakos alapművé lépett előre a Todd Phillips rendezte Joker. A társadalmi dráma zenéje, vágása is zseniális, feltehetően nincs fogadóiroda, amelyik ne jósolna  egy Oscart Joaquin Phoenixnek, a főszereplőnek.

A világon már minden díjat elvitt a dél-koreai versenyfilm, a Pong Dzsunho rendezte Élősködők.  Mind a legjobb film, mind a legjobb rendező díjra felterjesztették.

Scarlett Johansson, Kép: pexels
Scarlett Johansson, Kép: pexels

A Jojó Nyuszit is a legjobb filmek között tartják számon, és Scarlett Johansson is szerepel a legjobb női mellékszereplők között. Egy új-zélandi rendező készített a hitleri Németországban játszódó fergeteges vígjátékot, érdekessége, hogy Hitlert maga az író-rendező, Taika Waititi játssza.

Az ír című film is a legjobbak között szerepel. Rendezője, Martin Scorsese  parádés szereposztást választott Al Pacinoval, Joe Pescivel, de a szakértő szerint túl sok benne a nagy név, és túl hosszú is a produkció.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!