Facebook hozzászólás

Gyuri bácsi és a fiatalság titka

A majdnem 98 éves Bálint György csodálatra méltó derűvel és nyíltsággal beszélt életről, elmúlásról és arról, ami a kettő között történik vele. Az ország legismertebb kertészének életén – ahogy D. Tóth Kriszta fogalmazott a beszélgetésben – végigtrappolt a XX. század. Hogyan lehet mindezt ép ésszel túlélni? Mi tartja fiatalon mindenki Bálint gazdáját? És szerinte mi a hosszú élet titka? Erről is mesélt a wmn.hu YouTube-csatornáján futó Elviszlek magammal legfrissebb epizódjában.

Bálint gazdát otthonából egy rövid kitérővel fuvarozta el DTK a „tiszteletbeli munkahelyére”. A kertészeti szakember ugyanis szerette volna megmutatni kedvenc kirándulóhelyét, ahová gyakran jár sétálni és üldögélni feleségével, Antóniával.

A Budapesten lévő Naplás-tavi megálló után aztán egy iskolakertészetbe fuvarozta utasát a riporter, miközben szó esett a fiatalosságáról, és hosszú élete titkáról is. Gyuri bácsi – ahogy kedves ismerősei szólítják őt – úgy látja, hogy azért tudott fiatalos maradni, mert sokat van együtt az ifjabb generációkkal, és próbál velük lépést tartani. Az unokájával közösen kezelik például Bálint gazda Facebook-oldalát, amelyet több mint 400.000-en (!) követnek. Hosszú életét pedig – saját bevallása szerint – annak köszönheti, hogy az édesapja gazdálkodóként már egészen pici korában megtanította a természet, a föld szeretetére.

 

 

Bálint György életén végigtrappolt a XX. század: a II. világháborúban munkaszolgálatra, majd munkatáborba vitték, a kommunizmus idején pedig kisemmizték. Ő azonban mindig talpra állt.

A nap apróhirdetése: Háziúr kiadó
Magyarországra látogatott a Háziúr kiadó című fergeteges francia vígjáték rendezője, Francois Desagnat és az egyik főszereplőnő, Julia Piaton a Frankofón Filmnapokra. A Háziúr kiadó március 16-ától látható országosan a hazai mozikban.

„Olyan okosan van az ember agyműködése megszervezve, hogy a jó dolgokat megtartja, a rossz dolgok pedig elhomályosulnak az ember előtt… és ezért hálásnak kell lenni a természetnek” – mondta.

DTK szeme is könnybe lábadt, amikor ezután elmesélt egy történetet arról, hogyan menekült a második világháborúban bombatámadás elől, és vette észre egy egyszerű gyomnövénynek köszönhetően, hogy már magyar földön van.

Miként értékeli rövid életű parlamenti politikusi szerepvállalását, és szerinte mi hiányzik nagyon a mai iskolák órarendjéből? Erről is mesélt Bálint gazda D. Tóth Krisztának az Elviszlek magammal legújabb részében, ami a WMN-magazin YouTube-csatornáján látható.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!