Facebook hozzászólás
218

Hogyan bánjunk a haraggal?

Az előadás és az azt követő beszélgetés a harag, mint pszichológiai jelenség különféle aspektusait járja körül. Szó lesz arról, hogyan fejlődik ki, milyen formákat vesz fel, mi a funkciója, hogyan kapcsolódik a csalódottsághoz, a fájdalomhoz és a félelemhez, továbbá arról, hogyan kezelhetjük úgy, hogy ne okozzon fájdalmat. 

A Harag című könyv a pszichoterápia eredményeit a buddhizmus bölcsességével kapcsolja össze. A haragot természetes jelenségként mutatja be, amit nem szabad tagadni vagy elfojtani. Jelző funkciója van, emiatt fontos, hogy felismerjük és megvizsgáljuk. Hangsúlyozza viszont, hogy a harag kinyilvánítása és a nyomában kialakuló veszekedés legtöbbször csak még több problémát szül, mint amennyi addig volt. Részletesen kifejti, hogyan lehet a konfliktushelyzetek megszüntetése érdekében pozitívan és hatékonyan közeledni másokhoz, ekképpen javítva emberi kapcsolatainkat, hogy végül ez a romboló érzelem átadhassa a helyét az empátiának és a megértésnek.

Riekje Boswijk-Hummel 1946-ban született, férjével, Jan Boswijkkal együtt hozták létre Hollandiában a Boswijk Központot és Intézetet. Riekje több mint harminc éven át dolgozott itt terapeutaként és a Transzperszonális Pszichoterápiás Képzés oktatójaként. A Központban jelenleg meditációs csoportokat és elvonulásokat szerveznek, utóképzést kínálnak terapeuták és segítők számára, valamint előadásokat és tematikus csoportokat tartanak.
Eddig kilenc könyvet írt, magyarul A párkapcsolat forradalma jelent meg az Ursus Libris kiadó gondozásában 2007-ben.

Az előadásokra előzetes jelentkezés nem szükséges. Kérjük, járuljanak hozzá a költségekhez, a javasolt összeg 500 forint. A könyv kedvezményes, 2500 Ft-os áron megvásárolható lesz a helyszínen..

Időpontok és helyszínek:
Február 18-án pénteken 16.30-19.30
ELTE PPK Pszichológiai Intézet (Bp. VI. ker. Izabella u. 46.) 216-os terem
Szervező: Magyar Családterápiás Egyesület
*****
Február 19-én szombaton 10.30-13.30
Imladris Kulturális Központ (Bp. V. ker. Váci u. 65.)
Szervező: Magyar Transzperszonális Egyesület



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!