Ilyen lett a bécsi Szamos-cukrászda!
Szamos-cukrászda nyílt Bécs belvárosában a napokban Mathias Szamos Konfiserie néven. A Szamos család 25. cukrászdája a Haderer cukrászdinasztiával együttműködésben jött létre az osztrák főváros harmadik kerületében.
A budapesti piacot már telítettnek érezték, újabb üzlet nyitása már a meglévőkben okozna bevételcsökkenést, ezért az igen magas vásárlóerővel rendelkező, de logisztikailag könnyen elérhető piacot céloztak meg – mondta el Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója az MTI-nek. Tapasztalataikra alapozva egy-két év felfutási idővel kalkulálnak, míg az új üzlet eléri a kívánt forgalmát – fogalmazott a szakember, aki kiemelte: alkalmazkodnak a helyi szokásokhoz, ezért a délutáni kávéforgalomra és a melegreggeli-választékra kiemelt figyelmet fordítanak.
Az újonnan nyílt cukrászdával a magyar kávéházi kultúrát és Budapestet mint turisztikai célpontot népszerűsíti stratégiai partnerségben a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete.
Ausztria a második legfontosabb küldő piaca Magyarországnak, az elmúlt években az osztrák turisták 120 milliárd forintot költöttek évente Magyarországon, nagy részét turisztikai célra, és a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forinttal járulnak hozzá a magyar költségvetéshez. A környező országok közül Ausztria az egyetlen, ahol nő a magyar nemzetiségű lakosok száma.
A bécsi cukrászda két hete próbaüzemben működik, a legkedveltebb sütemény az osztrák fővárosban is az Esterházy-torta, akárcsak Magyarországon. A Mathias Szamos márkanév alatt tevékenykedő új üzlet Zsolnay-készletekkel várja a vendégeket. Az elkövetkezendő napokban számos magyar vonatkozású rendezvény lesz a bécsi Szamos cukrászdában.
Ha mégsem jutnál el Bécsig, otthon is készíthetsz édes remekműveket magad is. Böngéssz tortákért és sütikért az életforma receptjei között!
Hozzászólás zárolva.