Facebook hozzászólás
471

FILMES SZTÁRJAINK

Jó szemű magyarok ünnepe

Gyuricza Mátyás nyerte a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Díjat Diák kategóriában. M. Deák Kristóf kapta a legjobb operatőr díját nagyjátékfilm kategóriában, Máthé Tibor, Jancsó Nyika és Szalai András életműdíjat vehetett át. Az ünnepséget a Pesti Vigadóban rendezték.

A Kelet című film operatőri munkájával Gyuricza Mátyás nyerte a harmadik Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Diák kategória Díjat és az azzal járó 60.000 USD értékű Sparks  Kft – Panavision filmes kameracsomagot, illetve a Nemzeti Filmintézet 1 millió forint értékű laborszolgáltatását.

A dokumentumfilm kategória győztese Bordás Róbert lett a Gettó Balboa című film fényképezéséért.. Dokumentumfilm kategóriában különdíjat is kiadott a zsűri, melyet Fehér Zoltán kapott a Vad víz: Aqua Hungarica című film operatőri munkájáért. A kisjátékfilm kategória győztese Bántó Csaba lett a Két csík című filmért.

Televíziós film kategóriában a Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjat Tóth Zsolt érdemelte ki a  Magdolna című fim fényképezéséért.

M. Deák Kristóf, Kép: sajtóanyag
M. Deák Kristóf, Kép: sajtóanyag

Végül nagyjátékfilm kategóriában a FOMO – Megosztod, és uralkodsz operatőrét, M.Deák Kristófot találta a legjobbnak a zsűri. A díjak odaítéléséről Lajos Tamás producer-operatőr, Nagy András és Balázs István Balázs operatőr döntöttek.

Február 7-én, pénteken este az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO 11 tagú vezetőségének részvételével a Pesti Vigadó nagytermében tartották meg a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjátadóját.

Máthé Tibor, Kép: sajtóanyag
Máthé Tibor, Kép: sajtóanyag

Máthé Tibor, Jancsó Nyika és Szalai András életműdíjban részesült, Hajdú Miklós fővilágosító, Bojkovszky Béla díjat kapott, Bille Lászlónak ítélték az idén először kiadandó Kameraman díjat, Kovács Lászlónak pedig a szintén idén létrehozott Fénymegadó díjat.

Vagyóczky Ttibor, totálos, Kép: sajtóanyag
Vagyóczky Ttibor, Kép: sajtóanyag

Az eseményen jelentették be, hogy az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO Vagyóczky Tibort a szervezet első magyar tiszteletbeli tagjává választotta, továbbá, hogy „The IMAGO International Tribute Award” díjjal tűntetik ki a neves magyar operatőrt.

Novák Emil, a Magyar Operatőrök Társaságának elnökségi tagja az általa 2004-ben alapított Aranyszem Fesztivált két éve nevezte át a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Fesztiválra.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!