Facebook hozzászólás
150

Jótékonysági koncert- a vakvezető kutyák kiképzéséért

Talán megdöbbentő, hogy a világon sehol nem az állam finanszírozza a vakvezető kutyák kiképzését. Nálunk sincs ez másként, ezért tesznek meg mindent azért, hogy évente 12 vakvezető kutyát adhassanak át. A színvonalas jazz kedvelőit és az ügyükért tenni akarókat szeretettel várják májusi koncertükön. 

Látó Társak – jótékonysági koncert

A vakság az épek számára a legmegdöbbentőbb fogyatékosság. A fehér bottal ingázó vak ember közeledtére a megállóban beszélgető emberek ijedten elnémulnak, a vak ember a zsúfolt utcán is végtelenül egyedül van. Sokkal jobb a helyzete annak, aki vakvezető kutyával közlekedik, bátrabban, segítőkészebben fordulnak hozzá. A vakvezető kutya szinte hidat teremt a vakok és a látók között. Ez egy küldetést is jelent a vakvezető kutyával közlekedők számára, akik „kutyásként" szabadabbak, aktív társadalmi életet élhetnek, szinte kivétel nélkül dolgoznak, tanulnak.

Fellép
Kovács Ági Band

Kovács Ági – ének, Joe Fritz – klarinét, Szeverényi Mátyás – gitár, Hárs Viktor – bőgő, Demko Gergely – zongora, Adamecz József – dob.

Helyszín és időpont:
Vakok Általános Iskolája, Nádor terem, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.
2012. május 17. csütörtök, 19.30

A koncert beharangozó kisfilmje pedig innen letölthető: http://www.youtube.com/watch?v=tPvRd7XFkN4

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!