Konyhapecérnek álltak
Tolvai Reni, Puskás Peti és Miskovits Marci olyat tett, amit az eddigi életükben szinte soha: főztek! A zenészek és a VIVA műsorvezetője egyenesen New Yorkból, a Greenfield-tesóktól kaptak két magyaros receptet, amelyeket – nem kevés nehézség árán – végül sikerült megvalósítaniuk.
A Brothers Green – Konyhapecérek című sorozat ezen a héten rajtolt a VIVA képernyőjén: a két főzésmániás műsorvezető kétség kívül magabiztosabban készíti a kevés összetevős ételcsodákat, mint Reni, Marci és Peti, bár a trió mindenképpen elismerést érdemel. Legalább megpróbálták…
„-Rettegtem” – vallotta be Tolvai Reni, amikor kezébe vette a két amerikai punk zenész/szakács által kicsit átdolgozott szilvás gombóc, valamint hortobágyi húsos palacsinta receptjét. A kezdeti döbbenet után Reni belelendült és igazi háziasszonyként felügyelte a fiúk munkáját, bár saját elmondása szerint odahaza legfeljebb a csirkemell és saláta recepteket használják párjával Kállay-Saunders Andrással. A kezdő szakácsok egyszerű, magyaros recepteket kaptak Mike és Josh Greenfieldtől, hiszen a VIVA-n startoló műsor házigazdái is a könnyen elkészíthető ételek hívei, amelyeket akár másnapos fejjel, a hűtő mélyén talált ételekből is meg lehet főzni.
„- Most kezdem felfedezni magamnak a gasztronómiát, ebben a családi környezetben nem is csoda, hiszen a barátnőm édesanyja szakács, de a szüleim is imádnak főzni. Nem volt ez mindig így: pár éve egy zenész barátommal pusztító dolgot műveltünk: fél órán át néztük a sütőt mire rájöttünk, hogy be sem kapcsoltuk” – mesélte nevetve Puskás Peti, aki hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a hortobágyi húsos palacsinta készítésébe.
Művész emberek lévén mindhárman saját koncepcióval és díszítéssel álltak elő. „-Mostanában néha fakanalat ragadok, ezt a barátnőm is értékeli, de tény, hogy profi még nem vagyok. Hatalmas élmény volt a srácokkal konyhapecérkedni, ilyen társaságban még a szilvásgombóc is jobban csúszik” – tette hozzá Peti.
Miskovits Marci számára a Konyhapecérek kötelező műsor kellene, hogy legyen, hiszen a VIVA műsorvezetője egyelőre csak a rántottát és a tükörtojást képes magabiztosan elkészíteni. „Tudom, hogy a főzéssel nagyon jól lehet csajozni, el is terveztem, hogy beiratkozom egy iskolába, de egyelőre még a hölgyekre bízom a dolgokat” – mondta Marci.
Tolvai Reniék Michelin-csillagot valószínűleg nem kapnak majd a főztjükért, ám a helytállásuk mindenképpen dicséretet érdemel. Aki szeretne punk zenére hasonló jókat főzni egyszerűen, könnyen, az kövesse a VIVA-n a „Brothers Green” – Konyhapecérek adásait minden hétköznap 20:00-tól!
Olvas jó kis recepteket az Életformán!
Hozzászólás zárolva.