Facebook hozzászólás
2 006

ELMENT A LEGNAGYOBB JAMES BOND

Meghalt Sean Connery

Ő volt az első 007-es ügynök, akit sokan máig a legjobbnak tartanak. Sir Sean Connery életének 91. évében, a Bahamákon hunyt el.

Bond. James Bond Fotó: Pinterest
Bond. James Bond Fotó: Pinterest

A jóképű skót majdnem a profi focinál kötött ki, mert abban is igen tehetséges volt, mint ahogy általában a sportokban. Ennek köszönhette izmos testét is, amivel 1953-ben 3. lett a Mr . Universe versenyen.
Végül Thomas Sean Connery
James Bondként lett ismert, az 1962-es Dr. No című  filmben és még ötször játszotta el a sármos ügynököt: Oroszországból szeretettel (1963) – ez volt a személyes kedvence -, Goldfinger (1964), Tűzgolyó (1965), Csak kétszer élsz (1967), Gyémántok az örökkévalóságnak (1971), de valójában csak 1983-ban búcsúzott el végleg a 007-es szereptől, a Soha ne mondd, hogy soha című filmben, ahol karaktere nyugdíjba vonult.
Színészként azonban olyan filmek következtek az életében, mint a Híd túl messze van, a Hegylakó vagy A rózsa neve.

 

Medicine Man Fotó: Pinterest
Medicine Man Fotó: Pinterest

1988-ban megkapta az Oscart is az Aki legyőzte Al Caponét című filmben nyújtott alakításáért. De a sornak még nincs vége! Legendás volt India Jones apjaként, vagy kapitányként a Vadászat a Vörös Októberre moziban.
Imádtuk a Medicine Man-ben épp úgy, mint az Egy igaz ügyben, a Gyilkos napban, Az első lovagban, vagy a Briliáns csapdában. 

Az új évszázadban már csak két filmet forgatott, a csodálatos Fedezd fel Forrestert és a Szövetséget. Utóbbi után bejelentette visszavonulását és csak a családjával foglalkozott.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

KUL-TOUR

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!