Facebook hozzászólás
246

Megvalósulhatott egy álom!

35 különféle növény illatozik a Vakok Szövetségének új díszkertjében, amely a L’Occitane által kezdeményezett jótékonysági programnak köszönhetően jöhetett létre. A díszkert első ütemének ünnepélyes átadására június 15-én került sor, a jótékonysági programban korábban is közreműködő sztárok egy fát ültettek el közösen az Illatok kertjében.  

A natúrkozmetikumokat forgalmazó L’Occitane számára megalakulásától kezdve fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, a vakok és gyengénlátók patronálása pedig különös figyelmet kap a cégen belül. Már 1997-ben megjelentek a Braille-írással felcímkézett termékek a L’Occitane palettáján. 2001-ben pedig az ORBIS nevű nemzetközi civil szervezettel építettek ki partneri viszonyt, amelynek keretében oktatással és megelőzéssel harcolnak a vakság ellen a világ legszegényebb országaiban. 2005 óta megvásárolhatók a L’Occitane üzleteiben azok a hatszögletű gyertya alátétek, amelyeken Braille-írással a fény szó olvasható, s amelyek eladásával szintén az ORBIS munkáját támogatják.

A L’Occitane magyarországi képviselete 2009 decemberében indította el „Illatvarázslat a Vakok Szövetségéért” jótékonysági akcióját, amelynek keretében közismert sztárok segédkeztek a L’Occitane egyik üzletében, hogy így minél nagyobb összeggel támogathassa a cég a Vakok Szövetségét. Többek között Szabó Győző, Schell Judit és Csomor Csilla is a pult mögé állt egy rövid időre, hogy felhívja a figyelmet a jótékonysági akcióra.

A sztárok lelkes közreműködésének is köszönhetően a L’Occitane támogatásával most megvalósulhatott a Vakok Szövetségének régóta dédelgetett álma: a szövetség székházánál elkészült az Illatok kertje, amelyben látók és nemlátók egyaránt megtapasztalhatják, hogy hogyan hat az érzékszervekre az illatos kert. 35 különféle növénnyel ismerkedhetnek meg a látogatók az Illatok kertjében, ahol a vakok és gyengénlátók tájékozódását Braille-írással készült feliratok is segítik. Gyöngyvirág, macskamenta, méhbalzsam, orgona, vadszőlő – néhány a kertben megtalálható növények közül; de olyan növényekkel is találkozhatunk, amelyek többek között a L’Occitane termékek fontos alapanyagát képezik, mint a levendula, a mandula, a citromfű vagy a bazsarózsa.

A kert egyik ékessége lehet majd az a fa, amelyet Barabás Éva, Kovács Ágnes, Novák Péter és Kovács András Péter közösen ültetett el a kertben. Ők valamennyien elkötelezett támogatói a L’Occitane által megfogalmazott társadalmi céloknak, s részt vettek a decemberi jótékonysági akcióban is.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!