Facebook hozzászólás
315

Miért élvezzük a szexet?-új sorozat

A Discovery Channel legújabb sorozata, a Kíváncsiság szórakoztatva mutatja be a lehetséges válaszokat a mindannyiunkat foglalkoztató létkérdésekre. Aktuális epizódja, a Miért élvezzük a szexet? Maggie Gyllenhaal vezetésével a szexualitás és az orgazmus tudományos hátterét kutatja. 

A szexualitás egészen kicsi gyerekkorunk óta szinte bűnös kíváncsisággal tölt el minket. Szerettünk volna minél többet megtudni róla, de egyszerre féltünk is tőle, és izgalommal vártuk az első alkalmat, hogy végre megtapasztaljuk, mi rejlik a sok találgatás, képzelet mögött.
Felnőttként ez az élmény már a mindennapjaink részévé vált. Tudjuk, ismerjük, sőt, beszélünk is róla – olykor talán túl sokat is.

A Discovery Channel ezen a héten azonban a puszta felszínes társalgásnál tovább megy, és bemutatja ennek az élettől elválaszthatatlan tapasztalatnak a tudományos hátterét.
A szexuális öröm az egyik legcsodálatosabb, legjelentőségteljesebb és legintenzívebb élmény, amelyet ember megismerhet – az orgazmus célja és mechanizmusa azonban továbbra is tudományos talány. A Discovery Channel új sorozata, a Kíváncsiság aktuális epizódjában Maggie Gyllenhaal vezetésével fedezhetjük fel a szexualitás tudományos hátterét.

Férfiaknál az orgazmus segíti a sperma kilövellését, de a nőknél még ismeretlen a szerepe. Egyesek szerint egyfajta „jutalom”, más elméletek pedig a fogamzásban látják a szerepét. A műsor rávilágít, hogy az orgazmus felettébb szofisztikált rendszer, amely azért fejlődött ki, hogy befolyásolja a partnerválasztást, a DNS tovább örökítését, és segítse, hogy a megfelelő petesejt a megfelelő időpontban termékenyüljön meg. Az epizód eredeti felvételekkel és számítógépes animációval mutatja be az emberi szervezet működését a szex során – például ultrahang- és MRI felvételeken keresztül ismerhetjük meg a sperma útját a petevezetékben.

Azonban felmerülhet a kérdés arra vonatkozóan is, hogy miért pont Maggie-t választotta a Discovery Networks az epizód arcának? Maggie Gyllenhall az utóbbi évtizedek egyik legkülönlegesebb, markáns és rendkívül sokoldalú színésznője. A szexualitás, a szabadelvűség számos filmjében jelen van, legyen szó A titkárnő már-már perverzióba hajló drámájáról, a Sherrybaby naturalisztikus, a jobb életért folytatott küzdelméről, vagy a Párizs, szeretlek pillanatnyi örömöket kereső, drogos színésznőjéről. A Miért élvezetes a szex? epizódjában új oldaláról mutatkozik meg, és bevezeti a nézőket a vágy mögöttes tartalmába.
A Kíváncsiság új fejezet a Discovery Channel életében, amelynek küldetéseként az emberekben rejlő határtalan tudásvágy kielégítését szabta meg az alapító John Hendricks 26 évvel ezelőtt. Ő maga kezdeményezte és felügyeli a nagyszabású projektet, melynek keretében öt év alatt készül el a 60 epizódból álló sorozat. A sorozat minden része egy-egy hasonlóan érdekes létkérdést jár körbe olyan hírességek vezetésével, mint Morgan Freeman, Steven Hawking, Samuel L. Jackson, Adam Savage és Eli Roth. Mind a hatvan epizód a tudomány, a technológia és a társadalom egy-egy nagy dilemmáját tárja fel, amelyek kivétel nélkül újabb feladványokhoz vezetnek. Legyen a téma kézzelfogható vagy spirituális, a sorozat mindig provokatív és lényegre törő kérdéseket tesz fel.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!