Facebook hozzászólás
7 422

Mit is illik szalagavatóra ajándékba adni?

A hozzátartozók a jeles alkalom közeledtével kicsit tanácstalanul kérdezgetik az ismerősöktől: mit is illik szalagavatóra ajándékba adni?

Nem okoz gondot felsorolni, hogy mik is az iskolabúcsúztató nyári ceremónia kellékei: virág a hozzátartozóktól, tarisznya az iskolától, nagy ajándék a szülőktől… Igen ám, de akkor mit adjunk fél évvel mindezek előtt, a szalagavatóra, mely legalább annyira meghatározó élmény, különösen a lányoknak, sőt a ballagással – és az esküvővel – szemben biztos, hogy csak egy van belőle az életben?

Jó megoldás lehet, ha előre megbeszéljük a szülőkkel a „munkamegosztást”, mely szerint mi, rokonok ballagásra inkább csak jelképesen, virággal lepnénk meg az ünnepeltet, s helyette most, a bálon szeretnénk átadni a magunk „útravalóját”. Ez  lehet pénz, vagy egy a „felnőtt életet” szimbolizáló, elegáns ajándéktárgy: a fiúk esetében például gravírozott toll, bőrből készült aktatáska, lányok esetében szép karlánc, egy pár fülönfüggő, nyaklánc, medál vagy melltű, mellyel rögtön fel is ékesíthetik magukat.

Ha nem vagyunk a konvencionális ajándék hívei, nagy örömet okozhatunk ifjúvá serdült unokánknak például fapados repjeggyel a kedvenc európai városába. Persze érdemes előtte a szülők véleményét kikérni egy efféle gőzkieresztő kalandról, még ha nem is Amsterdam a célpont…

A nagybácsik „komoly”, férfivá avató ajándékkal örvendeztethetik meg érett unokaöccsüket, cinkosan utalva a mágikus nagykorúságra, ha egy díszes bortartót nyújtanak át neki, tokaji aszúval – esetleg elegáns szeszesitalt, tartó nélkül.

Ugyancsak a cinkos férfiajándékok sorába tartozik, bár inkább az unokatestvérek, testvérek, haverok reszortja lehet valamilyen ízléses, kifejezetten férfiaknak szóló magazinra előfizetni az ünnepeltet.

Persze a távolabbi hozzátartozók maradnak a lufinál, csokinál vagy virágcsokornál, de ezt is lehet kicsit extravagánssá tenni, ha szeretnénk: kaphatóak például fiúknak csokicsokrok, egymásba fújt lufik, nagyobban egy vagy több kisebb, és olyan is, melybe plüssállatot is tettek valahogy.

A lányokkal egyszerű a helyzet: nincs az a kishölgy, aki ne örülne a nővérétől vagy barátnőjétől kapott strasszos, alkalmi hajéknek, amit ajánlatos még a nagy napon délelőtt átadni, hogy az ünnepelt azonmód bele is tűzethesse a kontyába. De hasonló sikerünk lehet egy jó minőségű sminkkészlettel, ázsiai mintás selyemsállal.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!