Molnár Gábor már biztos indul a Bocuse d’Or hazai döntőjén
Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfje nyerte meg a METRO Vevőakadémián megrendezett Hagyomány és Evolúció szakácsverseny döntőjét, a második helyet Horváth Szilveszter a győri La Maréda étterem séfje szerezte meg, Szűcs Zoltán a budapesti Salon étteremből pedig harmadik helyezést ért el.
Az idei döntőben két témában készíthették el ételeiket a résztvevő szakácsok. Lazac és vagy rák témakörben üdvözlőfalatokat tálaltak, melyre 1,5 óra állt rendelkezésükre, a sertés/malac főételeket pedig 2 óra alatt kellett megfőzniük. A versenyen neves magyar éttermek szakácsai mérték össze tudásukat: Abrudán Zsolt – New York Kávéház, Barhó Szabolcs – Borkonyha, Garai Ádám – Mák Bisztró, Volenter István – Walter, Győrffy Árpád – Arany Kaviár, Daniel O’Shea – Alabárdos, Galgóczi Gábor – Aszu, Haraszti Zsolt – Aszu, Császár András – Onyx, Puskás Csaba – Borkonyha, Horváth Szilveszter – La Maréda/Győr, Molnár Gábor – Vinotheka/München, Szűcs Zoltán – Salon Étterem és Méri Dezső – Salon Étterem.
A zsűri is neves gasztronómiai szakértőkből állt össze – Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Molnár B. Tamás, Segal Viktor, Széll Tamás, Szulló Szabina és Vomberg Frigyes –, döntése alapján pedig Molnár Gábor bizonyult a hétvége legjobbjának.
„Az ötödik Hagyomány és Evolúció versenyen nagyon kiegyensúlyozott volt a mezőny, a dobogós helyezettek között hajszálnyi különbségek voltak. Külön örvendetes, hogy három-négy olyan tányér is a zsűri elé került, amely legalább két Michelin-csillagot ér.” – értékelte a versenyt Hamvas Zoltán.
Hozzászólás zárolva.