Facebook hozzászólás
608

Most jó ücsörögni Pécsett

Azt már megszokhattuk, mennyire romantikus egyetemváros Pécs! Gondoljunk csak a lakathegyekre, az andalító hangulatú utcácskákra, remek kávézókra, és most itt a legújabb csoda, az okospad! Azt már tudjuk, nemcsak a csókolozásra jó!  

Okospad Pécsett, Kép: PTE
Okospad Pécsett, foglaljunk helyet! Kép: PTE

A világ egyik legsokoldalúbb köztéri bútorát helyezték el a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Igazgatóságának munkatársai a „Zöld Egyetem” projekt keretében. A napelemmel működő okospad minimalista külsővel és roppant gazdag belsővel rendelkezik. Elegáns és remekül illeszkedik környezetébe, optimalizálja saját energiafelhasználását, világítást, mobiltelefontöltést és internetkapcsolatot ad a felhasználóknak. Beépített érzékelőivel képes adatokat gyűjteni a kihasználtságról és a környezeti körülményekről. A 800 kg-ig terhelhető acélvázas konstrukció a legzordabb időjárási körülményeknek is ellenáll, tűzbiztos és bármikor könnyen újrapolírozható.

Az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készülék-töltővel és két smart USB csatlakozóval rendelkezik, mellyelm gyorsan tölthetők a mobilok. A 4G router segítségével az internet kapcsolat a pad 4 méteres körzetében elérhető. A horvát származású Ivan Mrvoš tervezte Steora pad egyik nagy erénye a mobilitás, tetszés szerinti helyre telepíthető, más speciális infrastruktúra, gépesítés vagy kábelezés kiépítése nélkül.

– Az első okospad az egyetem Ifjúság úti bejáratánál kapott helyet, nem véletlenül, hiszen arra jár a legtöbb egyetemista, és ott működik a legtöbb kar. Minden bizonnyal szeretni, és használni fogják a hallgatók, hiszen amellett, hogy környezetkímélő innováció, a diákok kényelmét, igényeit szolgálja – monda el Berkes György műszaki igazgató.

Fény az Európai Unióból
Sok embernek okoz komoly egészségügyi panaszokat az időjárás. Ezért indította el az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. egy alapvetően új szemléletű meteogyógyászati® diagnosztikai eszköz és szolgáltatás kutatását, illetve fejlesztését 2016. augusztus 1-jén. Az európai uniós támogatással indított projekt most fejeződött be, az új eszközök már a páciensek rendelkezésére állnak a Meteo Klinikán.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!