Facebook hozzászólás

PROGRAMAJÁNLÓ

Nagy felbontásban mond nagyokat a derék obsitos! Megmutatom videón!

Hogyan lehet még látványosabbá varázsolni egy több mint 35 éves animációs filmet? Természetesen digitális technológiával. A Háry János kalandjai című rajzfilmet a legmodernebb eljárássall szkennelték újra, az MTVA műhelyében restaurálták, így a produkció most már UHD-felbontásban is elérhető. Az eredmény árnyaltabb és részletgazdagabb megjelenítés, XXI. századi látvány. A különbség szembeötlő, mindenképpen érdemes tehát megnézni az M3.hu oldalán 2019. augusztus 10-től.

Háry János, filmkocka, Kép: MTVA
Kép: MTVA

Háry Jánost alakját, Garay János elbeszélő költeménye alapján írt daljátékával Kodály Zoltán egy csapásra ismertté és népszerűvé tette, a magyar kultúra napjainkig élő, szerves részévé vált. Kalandjai mesébe illően valószínűtlenek, és éppen ezért rendkívül szórakoztatóak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hilmkocka a Háry Jánosból, Kép: MTVA
Kép: MTVA

Történetének ezen feldolgozását Jankovics Marcell (animációs rendező) és Richly Zsolt (rendező és figuratervező) vállalta magára. A mozit a Pannónia Filmstúdióban gyártották. Az 1983-ban készült, egész estés alkotás zenéjét Kodály daljátékának felhasználásával Ferencsik János világhírű karmester komponálta. Hatalmas munka volt a több mint egyórás film létrehozása, negyven rajzoló körülbelül hatvanezer képének felhasználásával készült el. Hangjukat a kor népszerű színművészei – többek között Szabó Gyula, Balázs Péter, Császár Angéla és Haumann Péter – kölcsönözték a figuráknak, így a szinkron ma is külön élmény a nézőknek, akik augusztus 10-től 4K felbontásban élvezhetik a filmet az M3.hu oldalon.

Nem hiszel a szemednek! Ilyen volt, és ilyen lett:  

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

Receptek

HÍREK

1 / 1 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!