Facebook hozzászólás
209

Öko Napok a hétvégén!-Balatonfüred Silver Yacht Kikötő

Hagyományteremtő kezdeményezésnek és számos izgalmas környezettudatos programnak lehetnek részesei azok, akik június 27-28-án ellátogatnak Balatonfüreden, a Silver Yacht Kikötőbe a balatoni Öko Napokra. A szervezők célja a Balaton népszerűsítése mellett, a környezet tudatosságra nevelés. Olyan programokkal várják a két napos nyári rendezvény résztvevőit, amelyekből fiatalok és idősebbek egyaránt az ott szerzett élményeiken és tapasztalataikon keresztül tanulnak a zöld tudatos életformáról.

Egyedülálló összefogás a balatoni környezetvédelemért

 „A Hotel Silver Resort**** Balatonfüred, a 2008. év Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj első helyezettjeként elkötelezett támogatója a Balatonnak és a környezet tudatos szemléletnek. Ezért gondoljuk azt, hogy a Silver Yacht Kikötő a megfelelő házigazdája az eseménynek." – mondta Rádóczy Andrea, a szálloda igazgatója. Barna Tibor, a Silver Yacht Kikötő ügyvezetője arról beszélt, hogy mennyire fontos a létesítmény számára a vitorlázás és általában a balatoni lét népszerűsítése. „A kikötő tavaly májusban nyitotta mag kapuit 56 férőhellyel, a Silver beruházás záró akkordjaként. Ezzel létrehoztunk egy olyan komplexumot, ahol a kliensek olyan teljes körű szolgáltatást kapnak, ami unikum a balatoni régióban." –  magyarázta Barna Tibor.

 

Az élet minden területén lehet zöld tudatosan élni

Vitorlázás, hibrid hajtású autó bemutató, natúr kozmetikumok tesztelése, bio ételek és italok kóstolása. Többek között ezek is részei az egész hétvégén át tartó program kínálatnak. „Küldetésünk, hogy minél többen magukénak érezzék környezetünk szeretetét, és közelebb kerüljenek a zöld szemlélethez. A Balaton igazán autentikus környezet ehhez." – foglalta össze az Öko Napok célját a zöld üzletemberként ismert Cséplő Dániel, az Ecover kelet-európai kereskedelmi igazgatója, a rendezvény egyik főszervezője. „Mivel az Ecover a világ egyik legnagyobb öko-biotisztítószer gyártója, sok más környezet tudatos céggel állok kapcsolatban. Ez egy nagyon tudatos kör, mindannyian vállalták, hogy segítenek hozzájárulni a rendezvény sikeréhez."

A szervezők tehát arra törekszenek, hogy minél szélesebb skálán tudják bemutatni ezt az életformát. Szeretnék bebizonyítani, hogy az élet minden területén lehet a környezetvédelmet alkalmazni. Így az oda látogatók megismerhetik a napkollektorok jótékony hatását; tapasztalhatják, hogyan kell zöld irodát üzemeltetni, de akár meg is tanulhatják, hogyan lehet egy házat az alapoktól a bútorozásig zöld tudatosan felépíteni, majd berendezni. A rendezvény missziója a társadalom zöld tudatosságra nevelése az élet minden területén és ennek fenntarthatóságának bemutatása.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

5 tipp az irodai fürdőszoba berendezéséhez

Az irodai fürdőszoba berendezése rendkívül fontos a dolgozók jólléte és megfelelő közérzete érdekében. Hogyan…

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…
1 / 3 459

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!