Facebook hozzászólás
211

Schwarzenegger így járul hozzá a változáshoz

”A világnak tudnia kell arról a sok hősről, akik azért dolgoznak ki jobbnál-jobb megoldásokat, hogy még élhetőbb bolygót teremtsenek. Büszke vagyok arra, hogy elnöke lehetek a Sustainia Díjnak és bemutathatom nemcsak a nyertest, de a 100 jelöltet is, akik mind hozzájárulnak a változáshoz” – mondta Arnold Schwarzenegger Kalifornia állam korábbi kormányzója, a Sustainia Díj tiszteletbeli elnöke.

A Sustainia100 a legjelentősebb fenntartható kezdeményezéseket gyűjti össze, innovatív és inspiratív projekteket 10 különböző – az energia, az épületek, a városok, az erőforrások, az élelmiszerek, a divat, az egészségügy, az oktatás és az IT – szektorban. A kezdeményezés mindenkit arra inspirál, hogy használja ki a már meglévő fenntartható elvek adta lehetőségeket ma, hogy megteremthesse a jövő fenntartható társadalmát. Konkrét tárgyi eszközökkel, útmutatókkal és technológiával mutatnak példát a fenntartható jövőre.

A környezettudatosság és a fenntartható életmód nem azt jelenti,
hogy le kell mondanunk a megszokott kényelmünkről.

Október 10-én publikálta új útmutatóját a Sustainia szervezet. Ebben azokat a fenntartható megoldásokat teszik közzé, amelyek előnyeit a felhasználók, a tulajdonosok és a társadalom egésze élvezhet majd.
A kiadvány lehetőséget mutat a városok, az otthonok, az energiaellátás és a közlekedés szintjén is. A fenntartható felújítások és újjáépítések jelentik a
választ sok olyan kihívásra, amelyekkel a vállalatok és a társadalom is szembesülnek. Az útmutatót a Monday Morning agytröszt és a Sustainia partnerek egy csoportja közösen készítette el.

„A közhiedelemmel ellentétben a környezettudatosság és a fenntartható életmód nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a megszokott kényelmünkről a költségkímélő megoldások érdekében. De fontos, hogy csak a reális igényeinkre szabva építkezzünk, és ne essünk túlzásokba. A Model Home 2020 program a hatékony épületenergetikai kialakítás lehetőségét mutatja meg a környezetre minimális hatást gyakorolva, mindeközben magas életminőséget biztosít.” – nyilatkozta Tornóczky Mónika, a Sustainia100 közé beválasztott programot jegyző VELUX hazai leányvállalaltának építésze.

A legfenntarthatóbb 100 egyike
A Model Home 2020 program keretében 2009 óta hat aktívház valósult meg Európa-szerte, melyeket mindennapi használat közben folyamatosan teszteltek. Azzal, hogy ezeket a házakat beválogatták a Sustainia100 közé, az egész világ láthatja, hogy már ma is képes a technológia fenntartható épületeket létrehozni a rendelkezésre álló eszközökkel, tudással és anyagokkal. A program aktívházait úgy tervezték és építették fel, hogy megfeleljenek az EU 2020-as energiaügyi jogszabályi előírásainak, de a zárt térben megteremthető egészséges beltéri klíma veszélyeztetése nélkül.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!