Facebook hozzászólás
189

Segíts! Hálózsákokat gyűjtenek holnap este

A nagy hidegre tekintettel ismét „üzembe helyezik” a Mikulásgyárat. Péntek este és Szombaton használt hálózsákokat gyűjtenek a karitatív akció önkéntesei. Az adományokat éjszakai fagyok elől menedéket nyújtó szállókra juttatják el.

 Az egynapos akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy jótékony, adakozó polgárokra nem csak a karácsony tájékán van szükség. A segítség fontosságára egyes felmérések is rávilágítanak: ezek szerint 2011. októbere óta 120-140 embert ért fagyhalál.

A segítségre ebben a hidegben legalább akkora szükség van, mint karácsonykor, ezért a karitatív akció szervezői ismét dolgozni kezdenek. A Mikulásgyár hatalmas csomagolóüzemét, amely decemberben a Hősök terén állt, most „beindítani” nem tudják. De péntek és szombat este, egy fedett helyen, a VI. kerületben, a Teréz Krt. 55 alatt, a Szeparé Bisztróban, este 8-10 között várják azokat, akik hálózsákjaikat (takaróikat, pokrócaikat) fel tudják ajánlani azoknak, akiknek életét veszélyezteti a fagy! 2011. októbere óta 120-140 embert ért fagyhalál. – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője, a Magyar Szociális Fórum korábbi adataira hivatkozva.

A Mikulásgyár egyébként decemberben 257 ezer szegénységben élő nagycsaládosnak juttatott el élelmiszercsomagot, vagy ruhát és játékot. A gyár idén 60 százalékkal több doboznyi adománnyal döntötte meg 2010-es saját rekordját. Európa legnagyobb, szervezett karitatív akciója, 2012-ben azt tervezi, hogy nyáron jótékonysági fagylalt"gyárat" üzemeltet és fesztiválokon is megjelenik. Ezekhez az akciókhoz keres partnereket most a karitatív szervezet. – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője. 2011-ben december 9. és 21. között gyűjtött adományt – immár hetedik alkalommal – a MikulásGyár. A karitatív akció nem csak a fővárosban, de az ország 13 plázájában is jelen volt. A Mikulásgyár saját önkéntesei és a Magyar Vöröskereszt segítői több mint hétezer munkaórában tevékenykedtek – mondta a szervező. A Mikulásgyár a legnagyobb segítséget a Magyar Postától kapta, amely vállalta, hogy térítésmentesen átveszi az adományokat. A postai úton eljuttatott adományok száma is jelentősen nőtt: 55%-kal nagyobb, mint az egy évvel korábbi gyűjtés során leadottak. Idén a Mikulásgyár nem működhetett volna, ha a fővárosi közszolgáltatók nem állnak az akció mellé. A Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt., a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., A FŐKERT Nonprofit Zrt., Fővárosi Csatornázási Művek a Fővárosi Gázművek Zrt. és az ELMŰ többmilliós nagyságrendben segítette szolgáltatásaival a karitatív rendezvény munkáját.-közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!