Facebook hozzászólás

Vidám kerítőnő garázdálkodik Budaörsön

A házasságszerző egy hamisítatlan amerikai történet a szerelemről, amely beteljesülhet ugyan, de semmiképpen sem ott, nem úgy és nem azzal, akire eredetileg számítunk. Pláne akkor nem, ha több szereplő is abban a hitben ringatja magát, hogy ő fonja az események fonalát, és persze hamar kiderül, hogy mint minden valamire való komédiában, itt is gubancol ezen a fonálon egyet-kettőt a véletlenek sorozata – jobban mondva a zseniális szerző.

Thornton Wildert Szerb Antal az amerikai újromantika legnagyobb tehetségének, továbbá finom és előkelő stílusművésznek nevezte.

Olvasópróba, Kép: Latinovits Színház
Olvasópróba, Kép: Latinovits Színház

Tálentumát elsősorban színművek írásában élte ki, melyek közül a legismertebb a Házasságszerző: ebből készült ugyanis a Hello, Dolly! című musical. Az ebből készült film látványterve és zenéje 1970-ben Oscar-díjat kapott. A szórakoztató történet számomra legnagyobb értékét a két főszereplő, Barbra Streisand és Walter Matthau tökéletes párosa jelentette. Arról nem is beszélve, hogy a címadó slágert az utolérhetetlen Louis Armstrong énekelte Dollyval, a vidám özvegyasszonnyal.

 

Thornton Wilder: A házasságszerző című vígjátékát a Budaörsi Latinovits Színház és a Szentendrei Teátrum közös produkciójában láthatjuk március 24-étől. Mrs Dolly Levit Takács Katalin, Horace Vandergelderet Ilyés Róbert alakítja. A rendező: Csizmadia Tibor.

Távolból írok, kedvesem…
…és még az Utazás, Az utolsó villamos, a Jöjj kedvesem, és a végén – kórusként – Ha felépül egyszer a házunk… Ahogy megszokhattuk, kristálytiszta vokállal. Egyszóval igazi fonográfos szuperkoncert volt a Papp László Budapest Sportaránában. Egy gombostűt sem lehetett leejteni, és mindenki énekelt! A fiatalok is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!